Άρατε πύλας σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» για διεθνείς αφίξεις

Must Read

Τις πύλες της προς τον κόσμο άνοιξε ξανά η Ελλάδα σήμερα, μετά το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού. Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχεται από σήμερα αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για χώρες όπως η Βρετανία και η Τουρκία.

Για την Αλβανία και τη «Βόρεια Μακεδονία» θα επιτρέπονται μόνο πτήσεις που δεν αφορούν τουριστικούς προορισμούς.

Τις πόρτες του ανοίγει και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», που θα υποδέχεται απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

Από σήμερα έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις, με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Αποστάσεις και έλεγχος

Η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και της αναπνευστικής υγιεινής, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η απολύμανση επιφανειών και χώρων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προστασία εργαζομένων και επιβατών στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, που από σήμερα θα γεμίσουν ξανά με επισκέπτες από το εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προληπτικού ελέγχου, θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στους επιβάτες που φτάνουν από σήμερα έως τις 30 Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αεροδρόμια εκτός λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφαλείας της Αεροπορίας και οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε μία ημέρα αυτοπεριορισμού σε ξενοδοχείο επιλογής, ώσπου να εκδίδεται το αποτέλεσμα του τεστ. Σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό, ο επισκέπτης θα μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα έρχονται από χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία θα υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο για Covid-19 και θα τίθενται σε περιορισμό μιας ημέρας ώσπου να βγει το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This