2-7-2020

Για να μη χάσετε το «μπούσουλα»: Ποιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες επαναλειτουργούν από σήμερα

Αρχίζει σήμερα η επαναλειτουργία πολλών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου.

Τα καταλύματα διακοπών και σύντομης διαμονής θα μπορούν να υποδέχονται και πάλι επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα επαναλειτουργούν και οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες.

Επιπλέον, τις πόρτες τους στο κοινό ανοίγουν οι ιστορικοί χώροι και τα μουσεία όλης της χώρας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ τους, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Τη λειτουργία τους αρχίζουν και πάλι τα γυμναστήρια, για τα οποία ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει εκδώσει ειδικές οδηγίες, που αφορούν τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους αθλούμενους.

Υπηρεσίες

Άρση του lockdown μπαίνει σε πάρκα αναψυχής και άλλους θεματικούς χώρους, σε κέντρα σωματικής ευεξίας, υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών, σπα και υπηρεσίες σάουνας και ατμόλουτρων. Σε όλους τους παραπάνω χώρους θα τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν ψηφιακή θερμομέτρηση, χρήση αντισηπτικών και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, αναμένεται να εφαρμοστεί στις 29 Ιουνίου, οπότε θα επαναλειτουργήσουν οι εκθεσιακοί χώροι, ενώ το «πράσινο φως» θα πάρουν και οι καλλιτέχνες για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ