Κυριακή 9/5/2021

«Άνεμος αλλαγής» φύσηξε για τους μαθητές που αποφοίτησαν εν μέσω κορωνοϊού από το ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε στη Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου η τελετή αποφοίτησης των οκτώ παιδιών της τελευταίας τάξης του ελληνικού σχολείου στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου, της ιδιαίτερης πατρίδας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε παρουσία του μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, του διευθυντή του σχολείου Μάκη Καμπουρόπουλου, καθηγητών και μαθητών μικρότερων τάξεων, τα παιδιά που ολοκλήρωσαν τη 12η τάξη έκαναν έναν απολογισμό της σχολικής ζωής τους, που ολοκληρώθηκε σε συνθήκες καραντίνας.

Ταυτόχρονα, μίλησαν για τον «άνεμο της αλλαγής» που αναμένεται να ανατρέψει ακόμη μια φορά τις ζωές τους, αλλά δεν θα είναι τόσο δυνατός ώστε να κόψει τις ρίζες που θα τους ενώνουν για πάντα με το νησί τους: «Ο νέος άνεμος αλλαγής μπορεί να είναι δυνατός, αλλά δεν θα καταφέρει ποτέ να μας χωρίσει… Με το φύσημά του δεν θα χαθούμε, δεν θα διασκορπιστούμε αβοήθητοι, σαν τα φθινοπωρινά φύλλα. Δεν είμαστε φύλλα, είμαστε δέντρα με ρίζες γερές, οι οποίες μας συγκρατούν και μας προστατεύουν.

Και αυτές οι ρίζες είναι το νησί μας, το σχολείο μας, η οικογένειά μας, οι φίλοι μας, οι εμπειρίες και τα μαθήματα που πήραμε όλα αυτά τα χρόνια», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους με τον τίτλο «Άνεμος αλλαγής», που άρχιζε με τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού, «Wind of Change», των Scorpions!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ