Και ζημιωμένοι και ταλαιπωρημένοι οι Αθηναίοι! Σάλος για τον διαγωνισμό Μπακογιάννη

Must Read

Οσμή σκανδάλου τόσο για τη διαδικασία «fast track» όσο και για το τρελό κόστος για τα παγκάκια και τις… ουασιγκτόνιες!

Η αποκάλυψη που έκανε η «κυριακάτικη δημοκρατία» από τις 7 Ιουνίου, για τον στημένο διαγωνισμό της Δημοτικής Αρχής του Κώστα Μπακογιάννη, με σκοπό την προμήθεια παγκακίων, ζαρντινιέρων και φυτών κόστους 1.108.165,80 ευρώ, προκειμένου να αμπαλαριστεί ο «χρυσός» «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας, αρχίζει να αναδύει έντονη οσμή σκανδάλου τώρα, οπότε και αποκαλύπτονται τα αστρονομικά ποσά που διατίθενται.

Οι Αθηναίοι θα πληρώσουν το παγκάκι μέχρι 5.700 ευρώ και τη ζαρντινιέρα έως και 4.000 ευρώ. Και δεν έχουμε μπει ακόμη ούτε στην εκκίνηση του σχεδίου των 50.000.000 ευρώ για τον «Μεγάλο Περίπατο». Και… ζημιωμένοι και ταλαιπωρημένοι, λόγω βεβαίως της τεράστιας κίνησης που έχουν προκαλέσει οι πεζοδρομήσεις, οι κάτοικοι της Αθήνας και όχι μόνο.

Οι καταγγελίες για τις προμήθειες

Οπως είχε αποκαλύψει προ δύο περίπου εβδομάδων η «κυριακάτικη δημοκρατία», μετά τις καταγγελίες και της Πανελλήνιας Ενωσης Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου, ο διαγωνισμός για την προμήθεια παγκακίων, ζαρντινιέρων και φυτών ήταν καθαρά «φωτογραφικός». Μάλιστα, από τον Δήμο Αθηναίων δεν είχε υπάρξει αντίδραση, δικαιολογία ή προσπάθεια εξήγησης της κατάστασης.

Για ένα έργο κόστους 1.108.165,80 ευρώ μαζί με ΦΠΑ, η χρονική διορία που δινόταν στις ενδιαφερόμενες εταιρίες να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως κατήγγειλε η ΠΕΕΓΕΠ, ήταν μόλις 2 εργάσιμες ημέρες! Κάτι που από μόνο του δεν εκπέμπει σήμα αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας, αλλά περισσότερο εξυπηρέτηση κάποιων «φίλιων» εταιριών που είχαν γνώση και ήταν καθ’ όλα προετοιμασμένες να καταθέσουν τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την οικονομική προσφορά.

Οι αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, αφού πλέουν δημοσιοποιούνται οι υψηλές δαπάνες που προβλέπονται για την υλοποίησή του, και προκαλούν σωρεία αντιδράσεων. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δήμου Αθηναίων, ένα παγκάκι κοστίζει 5.700, ενώ οι ζαρντινιέρες ξεκινούν από τα 550 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ.

Παράλληλα, το συνολικό ποσό των 1.100.000 ευρώ είναι προγραμματισμένο να δοθεί σε θάμνους, φοίνικες, ζαρντινιέρες και παγκάκια, ενώ ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο, δίνοντας την καλύτερη προσφορά, θα προχωρά σε συμπληρωματικές φυτεύσεις θάμνων και ποωδών φυτών σε ποσοστό έως 20% των αρχικών φυτεύσεων, σε περίπτωση καταστροφών από «κοινωνικές ταραχές, τρομοκρατικές ενέργειες, δολιοφθορές, τυχαία περιστατικά όπως φωτιά, ανθρώπινο λάθος κ.λπ.»!

Τα ποσά που ζαλίζουν!

Μεταξύ άλλων, από τα δημοτικά ταμεία θα βγουν τα ακόλουθα ποσά για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου (εντός παρένθεσης οι διαστάσεις):

  • 570 ζαρντινιέρες (150Χ50Χ50) προς 550 ευρώ η κάθε μία και συνολικό κόστος 313.500 ευρώ.
  • 22 ζαρντινιέρες (300Χ300Χ100) προς 5.000 ευρώ η κάθε μία και συνολικό κόστος 110.000 ευρώ.
  • 3 ζαρντινιέρες προς 4.000 ευρώ η κάθε μία και συνολικό κόστος 12.000 ευρώ.
  • 2 ζαρντινιέρες προς 3.700 ευρώ η κάθε μία και συνολικό κόστος 7.400 ευρώ.
  • 41 ζαρντινιέρες προς 1.600 ευρώ η κάθε μία και συνολικό κόστος 65.600 ευρώ.
  • 5 παγκάκια με ζαρντινιέρα προς 5.700 ευρώ το καθένα και συνολικό κόστος 28.500 ευρώ.
  • 50 ποδηλατοστάτες inox σπιράλ προς 390 ευρώ ο καθένας και συνολικό κόστος 19.500 ευρώ.
  • 100 παγκάκια με φωτισμό προς 990 ευρώ το καθένα και συνολικό κόστος 99.000 ευρώ.
  • 25 ουασιγκτόνιες (φοίνικες) προς 1.700 η κάθε μία και συνολικό κόστος 42.500 ευρώ.

Ποσά καθόλου άσχημο στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς που ζούμε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This