20-9-2020

Μητσοτάκης: Έργα σε ολόκληρη την περιφέρεια θα δημιουργήσουν 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης

Πέντε χιλιάδες δράσεις, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα δημιουργήσουν 40.000 θέσεις εργασίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μαζί με τους εθνικούς πόρους, τα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ, το εμβληματικό Ταμείο της επόμενης Γενιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Next Generation EU» και το ταμείο Δίκαιης μετάβασης, θα υπάρξει η ευκαιρία  να αναδιαμορφώσουν το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος θέτει σε μεγάλη προτεραιότητα την έννοια της δικαιοσύνης εξηγώντας ότι στο πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συγκεκριμένα κριτήρια γεωγραφικά, δημογραφικά και κοινωνικά για κάθε περιοχή.

Το Πρόγραμμα πρέπει να είναι αδιάβλητο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το Πρόγραμμα πρέπει να είναι αδιάβλητο και όλες οι διαδικασίες του θα γίνονται ψηφιακά. Τα έργα του θα παρακολουθούνται από Ειδική Υπηρεσία, στην οποία θα συμμετέχουν για πρώτη φορά και αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, είπε ότι έχει ορίζοντα το 2023, και συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση των στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση για τον μετασχηματισμό της οικονομίας και για την ανάκαμψη μετά την πανδημία. Μάλιστα κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον δήμαρχο Αθηναίων Αντώνη Τρίτση ο οποίος πριν από 30 χρόνια, ως υποψήφιος δήμαρχος, παρουσίαζε το πρόγραμμά του με αιχμή την ίδρυση Δημοτικού Αναπτυξιακού Ταμείου για την αναβάθμιση της ζωής της πόλης και των πολιτών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ