«Καμπανάκι» από τους επιστήμονες: Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, τα πάντα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας!

Must Read

Την έντονη ανησυχία τους για τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή της Ξάνθης εξέφρασαν οι επιστήμονες Υγείας και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα «πισωγυρίσματα» που ενδεχομένως να φέρει η μη τήρηση των μέτρων πρόληψης για την Covid-19.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 43 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην περιφέρεια της Ξάνθης, με τα 36 από αυτά να προέρχονται από τον Εχίνο, ενώ μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι. Έτσι, στην περιοχή επιβλήθηκε αυστηρή καραντίνα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 18/06 έως τις 6 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 25/06.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104.6, ο καθηγητής Ιολογίας και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Γιώργος Σουρβίνος, αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Εχίνο της Ξάνθης προειδοποιώντας ότι «είναι ένα παράδειγμα τι θα γίνει αν σταματήσουμε να τηρούμε τα μέτρα».

Σε ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων, ο καθηγητής απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα», προσθέτοντας, όμως, ότι όλα εξαρτώνται από την καλή διάθεση και το πνεύμα συνεργασίας που θα δείξει ο τοπικός πληθυσμός.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αναζωπύρωση της πανδημίας στο Πεκίνο, ο κ. Σουρβίνος τόνισε πως η κατάσταση εκεί «μας δείχνει τι θα έχουμε στη χώρα, αν δεν τηρούμε τα μέτρα. Εν απουσία εμβολίου, όλα έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά μας». Όσο για το εμβόλιο, σχολίασε πως «θα είμαστε ευτυχείς αν είναι διαθέσιμο ως το τέλος του τρέχοντος έτους».

Ανησυχία για εστίες διασποράς και ασυμπτωματικούς

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής για τον κορωνοϊό, Χαράλαμπος Γώγος είπε για την καραντίνα στην Ξάνθη, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Προφανώς ανησυχούμε για κάθε περίπτωση που υπάρχουν εστίες διασποράς κορωνοϊού, καθώς υπάρχει πιθανότητα να ξεφύγουν» και τόνισε πως «η Πολιτική Προστασία και οι αρμόδιες Αρχές έλαβαν τα μέτρα που χρειάζονται».

Όπως είπε, ελπίζει ότι με τα τεστ που γίνονται και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, η κατάσταση δεν θα ξεφύγει.

Τέλος, ο Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε και στους φόβους που εκφράζονται για τη διασπορά του ιού στην Ξάνθη και ευρύτερα από ασυμπτωματικούς ασθενείς. «Αυτό είναι το γνωστό μοτίβο του ιού, αυτό βλέπουμε και στην Ξάνθη. Υπάρχουν ασυμπτωματικοί που μεταδίδουν, λιγότεροι νοσούντες, ακόμα λιγότεροι στην εντατική», είπε καταλήγοντας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This