Κρήτη: «Μυρωδιά» εκατομμυρίων από μαϊμού-αρώματα που βρέθηκαν σε αποθήκη!

Must Read

Χειροπέδες σε επτά άτομα, μέλη «εγκληματικής ομάδας» που διακινούσε «μαϊμού» αρώματα και είδη καλλωπισμού, πέρασαν οι άνδρες της Αστυνομίας Ηρακλείου, οι οποίοι σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ έστησαν μεγάλη επιχείρηση, στο πλαίσιο καταπολέμησης διακίνησης «πειραγμένων» προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση, που συντόνισε η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθησαν 7 άτομα, ενώ οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη ακόμη 2 ατόμων. 

Άνδρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο σε αποθήκη – παρασκευαστήριο στην εθνική οδο Μοιρων – Ηρακλείου και σε σπίτια στο Ηράκλειο, έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Στην αποθήκη εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άνδρας ηλικίας 37 ετών, ο οποίος και φέρεται να είναι ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας.

Μάλιστα, ανάμεσα στους υπόλοιπους συλληφθέντες είναι μια γυναίκα κι ένας άνδρας, στελέχη εταιρείας στην Αθήνα, από την οποία ο 37χρονος φέρεται να προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες για την «επιχείρηση».

Στο πλαίσιο της έρευνας στο σπίτι του 37χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, αλλά και μεγάλα ποσά άλλων νομισμάτων, όπως δολάρια, λίρες Τουρκίας και Lei Ρουμανίας. Ακόμα εντοπίστηκε πλήθος ταινιών από χρηματικές δεσμίδες, επιταγές και πλήθος τιμολογίων.

Ένα εκατομμύριο συσκευασίες με αρώματα στην αποθήκη του 37χρονου

Παράλληλα άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν στην αποθήκη ένα εκατομμύριο συσκευασίες με αρώματα, αλλά και άλλα είδη, όπως ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία στέλνονταν σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, εντόπισαν 1.179.018 γυάλινων συσκευασιών επώνυμων εταιριών, 997.103 καπάκια, 997.103 βαποριζατέρ, 799.175 κουτιά συσκευασίας, 352.365 ετικέτες επώνυμων εταιριών, 244.750 λοιπά υλικά συσκευασίας, καταλόγους, καρτελάκια εκπτώσεων, 2.000 συσκευασίες του ενός γραμμαρίου εμπορικής κάνναβης για τις οποίες ερευνάται το νόμιμο της κατοχής και πλήθος ιατρικών μασκών μιας χρήσης μη τηρούμενης της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Ομοίως, στην οικεία του «αρχηγού» εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 635.800 ευρώ, 4.906 γουάν Κίνας, 227 Lei Ρουμανίας, 20 δολάρια Καναδάς, 375 λίρες Τουρκίας, 230 δολάρια Χονγκ Κόνγκ,32 επιταγές διαφόρων τραπεζών συνολικού χρηματικού ποσού 316.978 ευρώ, 496.720 παραποιημένα προϊόντα (είδη ένδυσης, υπόδησης, αρώματα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, ζώνες, καπέλα, μαγιό κλπ.) και  πλήθος διαφόρων εγγράφων

Η οικονομική ζημιά σε εταιρείες και απο διαφυγόντες δασμούς εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This