«Safe Mykonos»: Εφαρμογή με ανιχνευτές να καταγράφουν την είσοδο των πελατών στα μαγαζιά

Must Read

Την τεχνολογία επιστρατεύουν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου ως «όπλο» προκειμένου να αποφύγουν τις δυσβάσταχτες συνέπειες του συνωστισμού στα καταστήματά τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που… μεταφράζονται σε πολυήμερα «λουκέτα» και τσουχτερά πρόστιμα.

Στο νησί των ανέμων, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα για ντόπιους και ξένους τουρίστες, κάνει εδώ και λίγο καιρό θραύση ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων, με την ονομασία «Safe Mykonos».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, το σύστημα λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής που έχει στο κινητό του ο επιχειρηματίας, με ανιχνευτές που τοποθετούνται στις εισόδους των καταστημάτων και καταγράφουν έναν μοναδικό κωδικό αριθμό, τον οποίο λαμβάνει κάθε πελάτης στο κινητό του όταν εισέρχεται στον χώρο. Ουσιαστικά, μέσω της εφαρμογής κάθε επιχειρηματίας μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο πόσοι πελάτες έχουν μπει στο κατάστημα, με απώτερο σκοπό ο αριθμός τους να μην ξεπερνά τα όρια που έχει θέσει ο νόμος και να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πελάτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τα προσωπικά τους δεδομένα, καθώς η εφαρμογή δεν τα καταγράφει.

Ιχνηλάτηση

Μάλιστα, τα πλεονεκτήματά της δεν σταματούν εδώ, καθώς υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού! Ειδικότερα, η εφαρμογή καταγράφει ποια άλλα άτομα ήταν μαζί με το θετικό κρούσμα στον ίδιο χώρο και τα ειδοποιεί μέσω μηνύματος, ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, όπως να κάνουν τεστ ανίχνευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα σάλο είχαν προκαλέσει οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πολύ γνωστό beach bar στην παραλία Φτελιά της Μυκόνου, στο οποίο «πάρταραν» ανενόχλητα δεκάδες άτομα και τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού είχαν πάει περίπατο. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει βαριά «καμπάνα» στους επιχειρηματίες του εν λόγω καταστήματος για μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για τον Covid-19, καθώς τους επιβλήθηκαν πρόστιμο 20.000 ευρώ και «λουκέτο» δύο μηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This