Αγιοποιείται με απόφαση του Πατριαρχείου ο μακαριστός μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Καλλίνικος

Must Read

Χαρμόσυνα ηχούσαν οι καμπάνες σε πολλούς ναούς της χώρας για την αγιοκατάταξη του μακαριστού μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Καλλινίκου, όπως ήταν ο διακαής πόθος χιλιάδων πιστών από όλο τον κόσμο, που ζητούσαν συνεχώς να επισημοποιηθεί αυτό που πίστευαν εδώ και χρόνια, δηλαδή να χαρακτηριστεί άγιος ο γέροντάς τους, ο δεσπότης τους, ο πνευματικός τους πατέρας.

Μετά την κοίμησή του οι μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν βιώσει με θαυμαστό τρόπο την παρουσία του στη ζωή τους και οι επισημάνσεις τους οδήγησαν το 2015 τον μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ να καταθέσει πρόταση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αγιοκατάταξη του προκατόχου του. Η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την πρόταση και απέστειλε τον σχετικό φάκελο στο Φανάρι, ενώ την εισήγησή της συνόδευε και έκθεση του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου.

Στις αρχές της εβδομάδας λοιπόν, κατά τη συνεδρίαση της συνόδου του στο Σαμπεζί, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέτασε τις σχετικές αιτήσεις και ενέκρινε την αγιοκατάταξη του μακαριστού μητροπολίτη, ενώ αποφάσισε να τιμάται κάθε έτος η μνήμη του την ημέρα της κοίμησής του, δηλαδή στις 8 Αυγούστου.

Ενθουσιασμός

«Ο κλήρος και ο λαός ενθουσιάστηκαν με την απόφαση αυτή. Οι πιστοί, εξάλλου, τον θεωρούσαν άγιο από την πρώτη στιγμή της κοίμησής του. Πολλά σημεία της ζωής του ήταν θαυμαστά» ανέφερε σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, πνευματικό τέκνο του μακαριστού. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι καθημερινά αρκετοί πιστοί πηγαίνουν στον τάφο του Καλλινίκου και προσεύχονται να τους δώσει δύναμη και κουράγιο, ώστε να αντέξουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Πολλές φορές, μάλιστα, αφήνουν χαρτάκια πάνω στο μνήμα του, στα οποία αναφέρουν ότι ο άγιος τους θεράπευσε από ανίατες ασθένειες.

Ο άγιος Καλλίνικος (μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας – κατά κόσμον Δημήτριος Πούλος), γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Τριχωνίδος στις 26 Ιανουαρίου 1919. Εκοιμήθη πάμφτωχος στις 8 Αυγούστου του 1984, αφού ήδη είχε δείξει εν ζωή σημεία αγιότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This