«Καμπανάκι» από την ΠΟΜΙΔΑ για τις παγίδες στην πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών της ΚΕΔΕ

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΜΙΔΑ στους ανυποψίαστους πολίτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών της ΚΕΔΕ, καθώς με τροπολογία που ψηφίζεται τη Δευτέρα στη Βουλή παρατείνεται για δύο μήνες η προθεσμία δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μόνο των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, χωρίς ταυτόχρονη παράταση της προθεσμίας δήλωσης για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα!

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, το γεγονός αυτό τείνει να μετατραπεί σε «παγίδα» για τους πολίτες, καθώς συνεπάγεται πως όσοι δεν προλάβουν να δηλώσουν τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους έως 30 Ιουνίου, θα υποχρεωθούν στη συνέχεια να καταβάλουν στους οικείους δήμους δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού αναδρομικά έως το 2010, καθώς από το 2014 έχει νομοθετηθεί εικοσαετής παραγραφή των υποχρεώσεων προς τους δήμους, που θα αυξάνεται κατά έναν χρόνο ετησίως έως το 2030.

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών

Μάλιστα, η ΠΟΜΙΔΑ απέστειλε προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο επιστολή, επισημαίνοντας ότι η χορήγηση της περί διακοπής βεβαίωσης του διαχειριστή δικτύου, καθώς και η αυτοπρόσωπη μετάβαση στους δήμους, ήταν δυσχερής ή και ανέφικτη εν μέσω κορωνοϊού. «Παράλληλα, οι πολίτες πιστεύουν ότι παρατείνεται και αυτή η προθεσμία δήλωσης μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, η οποία με την παράλειψη αυτή μετατρέπεται σε πραγματική παγίδα για αυτούς» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω ανακοίνωση.

Η δίμηνη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων για τα ξεχασμένα τετραγωνικά δίνει το χρονικό περιθώριο στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν ελλείψεις και παραλείψεις στο Ε9 οι οποίες απαιτούνται πριν από τη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, να ρυθμίσουν και να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες επιφάνειες, αλλά και να επισκεφθούν τους δήμους για να υποβάλουν τις δηλώσεις των τετραγωνικών για τις περιπτώσεις των ακινήτων που δεν καλύπτονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This