Τουρισμός: Από ώρα σε ώρα οι ανακοινώσεις για το ποιοί τουρίστες θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα

Must Read

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα. Αυτό διευκρίνισαν χθες κυβερνητικές πηγές, με αφορμή ερωτήματα για το τι θα ισχύσει από αύριο, 1η Ιουλίου, για αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να ανοίξουν τα εξωτερικά σύνορα σε 14 χώρες και 4 κρατίδια από την 1η Ιουλίου. Έτσι, αφού  δοθεί το πράσινο φως σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δέχεται πλέον, από αύριο, ταξιδιώτες από τις παρακάτω τρίτες χώρες: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά, Ιαπωνία, Σερβία, Σαν Μαρίνο, Μονακό, Βατικανό, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Ανδόρα, Νότια Κορέα, Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία, Ρουάντα, Ταϊλάνδη, Ουρουγουάη.

Το μεγάλο στοίχημα

Το στοίχημα της ασφαλούς επιστροφής στην κανονικότητα όσον αφορά την πλήρη επαναλειτουργία του τουρισμού συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Έγινε ανασκόπηση των μέτρων που έχουν ληφθεί, διαπιστώθηκε υψηλός βαθμός ετοιμότητας και τέθηκε επί τάπητος ο τρόπος πραγματοποίησης στοχευμένων τέστ, τα πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου, τα πρωτόκολλα μεταφοράς σε νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς. Η Ελλάδα θα κινηθεί με βάση τον κατάλογο της Ε.Ε. για τρίτες χώρες και μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα δέχεται πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για δυναμική διαδικασία και διαρκή αξιολόγηση όλων των δεδομένων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί το καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This