ΕΟΔΥ: 20 τα νέα κρούσματα της πανδημίας στην Ελλάδα και ένας ακόμη θάνατος (σύνολο 192)

Must Read

Μία ακόμη απώλεια, την 192η, είχαμε από το νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα, με τα νέα κρούσματα να παραμένουν σε αξιοσημείωτα επίπεδα 

Κι όλα αυτά, λίγες ώρες πια πριν «ανοίξει» ο τουρισμός στη χώρα μας, καθώς από αύριο, Τετάρτη 01/07, η χώρα μας υποδέχεται τουρίστες από κράτη και εκτός Ε.Ε., όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Σύμφωνα, λοιπόν με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 20 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως συνολικά έχουμε φτάσει τα 3.409.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 20.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3409 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 3409 κρουσμάτων, 766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This