Δημιουργείται Αστυνομικό Τμήμα στη Μόρια για καλύτερο έλεγχο των μεταναστευτικών ροών σε Λέσβο και ακριτικά νησιά

Must Read

Βάσει Προεδρικού Διατάγματος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στη Μόρια.

Την σύσταση του ΑΤ ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με σκοπό να γίνεται καλύτερος έλεγχος του έντονου μεταναστευτικού κύματος που αντιμετωπίζει η Λέσβος, αλλά και τα γύρω ακριτικά νησιά. Το νεοσύστατο Αστυνομικού Τμήματος Μόριας, το οποίο θα έχει έδρα του την κοινότητα Μόριας, θα βοηθήσει και στην αναδιοργάνωση των ήδη υπαρχόντων ΑΤ στο νησί, ενώ, παράλληλα, έχει προβλεφθεί επαναχορήγηση του μηνιαίου επιδόματος Ειδικών συνθηκών, ύψους 150 ευρώ, στους υπηρετούντες στην Ε.Κ.Α.Μ.

Συγκεκριμένα, το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με την «αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας», αλλά και την «Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας» κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ και, σύμφωνα με το σχέδιό του συνιστάται Αστυνομικό Τμήμα Μόριας με έδρα την κοινότητα Μόριας, ενώ παράλληλα ανακατανέμονται οι έδρες των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ως εξής:

  • Ο αστυνομικός σταθμός Πολιχνίτου υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου
  • Ο αστυνομικός σταθμός Μανταμάδου υπάγεται στον Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής
  • Ο αστυνομικός σταθμός Ερεσού-Αντίσσης-Μήθυμνας υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής

Το νέο Αστυνομικό Τμήμα θα στεγαστεί σε οίκημα δωρεά του Δήμου Μυτιλήνης και έτσι δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός θα προκύψει από ανακατανομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου ή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Οικονομική επιβάρυνση λόγω επιδόματος

Ωστόσο, από την εφαρμογή του νέου διατάγματος προκαλείται πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση σε βάρος των κρατικών πιστώσεων, συνολικού ύψους των 209.744 ευρώ για το έτος 2020 και των 419.489 ευρώ για κάθε επόμενο έτος, λόγω της καταβολής του μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών στους 192 υπηρετούντες άνδρες στην ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω ΚΥΑ «στο προσωπικό που υπηρετεί στις Υπηρεσίες Αστυνομικών Επιχειρήσεων χορηγείται επίδομα ειδικών συνθηκών (Μ.Α.Τ.), το ύψος του οποίου [ανέρχεται] στο ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, επισημαίνουν ότι είναι επιτρεπτή η συνέχιση της χορήγησης του επίμαχου επιδόματος των 150 ευρών και στο προσωπικό της Ε.Κ.Α.Μ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This