Επιστολή σε Μπακογιάννη από 40 επιστήμονες που… πυροβολούν τον «Μεγάλο Περίπατο»

Must Read

Ο «Μεγαλεπήβολος Περίπατος στο κέντρο των Αθηνών υλοποιείται με ευκαιριακές παρεμβάσεις, χωρίς εμπεριστατωμένες μελέτες και χωρίς να συνοδεύονται από συμπληρωματικά έργα», καταγγέλλουν 40 επιφανείς πολίτες, αρχιτέκτονες, καθηγητές πανεπιστημίων, ιατροί και μηχανικοί, με επιστολή που απηύθυναν στον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και τους δημοτικούς συμβούλους.

Διευκρινίζουν ότι είναι υπέρ των πεζοδρομήσεων στις πόλεις αρκεί όμως αυτές οι παρεμβάσεις να γίνονται μελετημένα και με συνεκτικές προβλέψεις και δράσεις. Επισημαίνουν δε ότι ο περιορισμός λωρίδων στην οδό Πανεπιστήμιου δεν λαμβάνει υπ’ όψιν ότι είναι ο κεντρικός άξων διελεύσεως τροχοφόρων μεταξύ Ακροπόλεως και Λυκαβηττού και «το συντριπτικό ποσοστό των τροχοφόρων δεν κατευθύνονται στο κέντρο, αλλά διέρχονται».

Ασκούν κριτική στο γεγονός ότι «δεν έχουν γίνει μελέτες προέλευσης – προορισμού, δεν έχουν γίνει μελέτες για την μετατόπιση του φόρτου σε άλλες διαδρομές, δεν έχει γίνει περιβαλλοντική μελέτη, μελέτη αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης». Διερωτώνται γιατί στην Πανεπιστημίου, με τα μεγαλύτερα πεζοδρόμια και με λίγους πεζούς, δεν φυτεύονται δέντρα και φυτά σε αυτά.

«Η Ηρώδου του Αττικού, κύρια οδός πρόσβασης στο Παγκράτι, κλειστή για μεγάλο διάστημα για λόγους ’ασφάλειας’ των ενοίκων του Μαξίμου, επιτέλους άνοιξε και τώρα ξανακλείνει για λόγους ‘περιβάλλοντος’. Ένας δρόμος με φαρδιά πεζοδρόμια με δέντρα, που είναι μια απόλαυση να περπατάς για να φτάσεις στο Ζάππειο, μετατρέπεται σε πεζόδρομο με μόνο αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η διασταύρωση Ριζάρη-Βασιλέως Κωνσταντίνου και να αυξηθούν οι εκπομπές CO2» τονίζουν οι υπογράφοντες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This