Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές της… πανδημίας!

Must Read

Έθεσαν υψηλούς στόχους, διάβασαν αμέτρητες ώρες για να τους κατακτήσουν και από την Παρασκευή μπορούν, πλέον, να ονειρεύονται ένα διαφορετικό μέλλον!

Ο λόγος για τους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι πήραν το πρωί της Παρασκευής 10/7 στα χέρια τους τις βαθμολογίες και πλέον ετοιμάζονται για το τελικό στάδιο της διαδικασίας, που είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπήρχαν κάποιοι που ξεχώρισαν και οι εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις που σημείωσαν αναμένεται να τους οδηγήσουν στη σχολή των ονείρων τους.

Δικαιωμένος και έκπληκτος

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Γιώργου Κωτσαλά από την Ηλεία, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 18.600 μόρια, τον υψηλότερο βαθμό στο νομό. Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε δικαιωμένος από τις προσπάθειές του αλλά και έκπληκτος για την τόσο υψηλή βαθμολογία του. «Συγκλίνω προς την Ιατρική. Είμαι χαρούμενος που ανταμείβονται οι προσπάθειές μου. Ήμουν πολύ αγχωμένος και δεν ήξερα ότι θα πάω τόσο καλά. Έκανα μάθημα με τον πατέρα μου Φυσική – Χημεία, αλλά διάβαζα επίσης και με τη μητέρα μου, που είναι χημικός. Δουλέψαμε πολλές ώρες μαζί. Στην καραντίνα διατήρησα κανονικό πρόγραμμα, σαν να ήμουν στο σχολείο», ανέφερε.

ο Γιώργος Κωτσαλάς από την Ηλεία

Η Πελαγία Κακούρη από τα Χανιά είναι ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων του νομού της, καθώς η βαθμολογία της άγγιξε τα 19.055 μόρια. Στόχος της ήταν ανέκαθεν η Οδοντιατρική, όμως, η μεγάλη αγάπη που τρέφει για τα ζώα την κάνει να… λοξοκοιτάζει προς την Κτηνιατρική! «Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα από την αρχή και δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα» δήλωσε η ίδια, τονίζοντας πως οι ημέρες της καραντίνας δεν της προκάλεσαν πανικό, αλλά τη βοήθησαν αρκετά ώστε να προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα.

«Είχα χρόνο και κάλυψα πιο άνετα την εξεταστέα ύλη κατά τη διάρκεια του lockdown» επισήμανε και πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν η πρώτη της επιλογή θα είναι η Οδοντιατρική ή η Κτηνιατρική. «Το μόνο σίγουρο είναι πως θέλω να σπουδάσω στη Θεσσαλονίκη», είπε.

η Εμμανουέλα Μόσχου (αριστερά) και η Πελαγία Κακούρη (δεξιά)

Τέλος, στη Μαγνησία εντοπίστηκε η πρώτη των πρώτων που ακούει στο όνομα Εμμανουέλα Μόσχου. Η νεαρή κοπέλα, που είχε στόχο τη σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγκέντρωσε 19.585 μόρια. Μέλος αγροτικής οικογένειας και η ίδια, επιθυμούσε από παιδί να φοιτήσει στη σχολή αυτή και, όπως όλα δείχνουν, εκπλήρωσε τον στόχο της, πετυχαίνοντας μάλιστα αρκετά υψηλότερη βαθμολογία από εκείνη που απαιτείται.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, οι μέρες που χρειάστηκε να μείνει στο σπίτι εξαιτίας του lockdown τη βοήθησαν αρκετά, διότι είχε άπλετο χρόνο να διαβάσει, αλλά παράλληλα και να ξεκουραστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This