Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα και υπηρεσίες

Must Read

 

Η απόφαση του προέδρου της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα οργής και αγανάκτησης στη χώρα μας αλλά και διεθνείς αντιδράσεις.

Ωστόσο, η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση όσο δικαιολογημένα συναισθήματα κι αν είναι δεν φέρνουν κανένα θετικό αποτέλεσμα σε όλους όσοι νιώθουν έτσι, αν δεν συνοδεύονται από πράξεις. Η αντίδραση σε τέτοιου είδους βάρβαρες προκλήσεις πρέπει να είναι ακαριαία και ουσιαστική.

Μια από τις σημαντικότερες προτάσεις για την αντίδραση των Ελλήνων στην βεβήλωση του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη προέρχεται από την εφημερίδα «δημοκρατία», η οποία στο σημερινό κύριο άρθρο της συνιστά: ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ σε ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Στα τουρκικά προϊόντα, ασφαλώς, περιλαμβάνονται και τα τηλεοπτικά υποπροϊόντα της γείτονος – κι ο λόγος γίνεται για τα τουρκοσίριαλ που προπαγανδίζουν με υπόγειο και ύπουλο τρόπο όλες τις επιδιώξεις και τα προς υλοποίηση επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία», μεταξύ άλλων γράφει για την ανάγκη του μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων και υπηρεσιών από τους Έλληνες καταναλωτές:

«Η Τουρκία με αυτή την ασέβεια, την φοβερή ύβρη που διαπράττει, κατατάσσεται οριστικά και αμετάκλητα στη συνομοταξία των ασιατικών χωρών, και μάλιστα εκείνων που δεν έχουν καμία σχέση με τον δυτικό πολιτισμό – όπως αυτός έχει καθοριστεί από τον Ελληνισμό, το ρωμαϊκό δίκαιο και την πίστη στον Χριστό.

»Το κράτος συμμορία ρίχνει το γάντι στη Δύση και τσαλαπατά κάθε έννοια σεβασμού στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Το πως θα την αντιμετωπίσουν οι χώρες, οι συμμαχίες και οι οργανισμοί που ανήκουν στη Δύση είναι θέμα δικό τους. Δική μας υπόθεση, υποχρέωση και αποστολή είναι η άνευ όρων, αδιάκοπη, συστηματική και ολοκληρωτική επίθεση στην τουρκική βαρβαρότητα.

»Η εφημερίδα μας από σήμερα καλεί το αναγνωστικό κοινό και το σύνολο των Ελλήνων, εντός και εκτός της κρατικής επικράτειας, να κάνουν ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ σε ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

»Ούτε διακοπές στην Τουρκία, ούτε παρακολούθηση των τουρκοσίριαλ (εννοείται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει ακαριαία να διακόψουν την προβολή τους) ούτε μονοήμερα ταξίδια στη γειτονική χώρα για ψώνια ούτε αγορές οποιουδήποτε αγαθού συνδέεται καθ´ οιονδήποτε τρόπο με την τουρκική οικονομία.

»Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει γύρω μας αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς, στις συνήθειες, τις επιλογές και τις αντιδράσεις μας στα όποια ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Είναι αυτονόητο ότι κάθε ικμάδα ισχύος που εμείς δίνουμε στην Τουρκία εκείνη την χρησιμοποιεί εναντίον μας».

Οι Έλληνες καταναλωτές ας πράξουν το καθήκον τους…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This