H ανανεωμένη λίστα των χωρών «non grata»! Έως πότε παρατείνεται η απαγόρευση για Σουηδία και Τουρκία

Must Read

Μέχρι και τις 31 Ιουλίου παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens), σύμφωνα με νέες αεροπορικές οδηγίες (NOTAMs).

Κατόπιν τούτου, στην ευρωπαϊκή λίστα παραμένουν (και εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις) οι ακόλουθες 12 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη, χώρες, δηλαδή, ασφαλείς από Covid-19, από τις οποίες και επιτρέπονται τα αεροπορικά ταξίδια. Την ίδια ώρα από τη λίστα βγαίνουν η Σερβία και το Μαυροβούνιο, μετά και τη σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τις αποσύρει από τον κατάλογο των ασφαλών προορισμών.

Επίσης, σύμφωνα με τις αεροπορικές οδηγίες, από σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου έως και τις 31 Ιουλίου τις 23:59, όλες οι πτήσεις από Αλβανία και Β. Μακεδονία θα προσγειώνονται μόνο στο Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια να αποκλείονται.

Επιπλέον, όσον αφορά τις πτήσεις από και προς Σουηδία και Τουρκία, παρατείνεται η αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) και η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ των δυο παραπάνω χωρών. Ειδικότερα για την Σουηδία ισχύει πλέον η απαγόρευση έως την Κυριακή 19 Ιουλίου και ώρα 23:59, ενώ για την Τουρκία η απαγόρευση ισχύει έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Φόρμα για επιβάτες διεθνών πτήσεων

Τέλος, η ΥΠΑ ενημερώνει ότι από σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα μπορεί να γίνεται και την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξη.

Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν:

  1. την επιβεβαίωση για υποβολή PLF τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα πριν από την πτήση, το οποίο είναι υποχρεωτικό ταξιδιωτικό έγγραφο
  2. την αλληλογραφία με τον κωδικό QR και το PLF. Αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας.

Τεστ COVID-19 στους επιβάτες διεθνών πτήσεων που καταφθάνουν στην χώρα μας προβλέπεται, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This