Σοκ! Χάκερ αφαίμαξε από τράπεζα τις οικονομίες καθηγήτριας στην Κρήτη

Must Read

Ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ που έχει υποστεί μια αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Κρήτη, η οποία είδε μέσα σε λίγη ώρα τις οικονομίες μιας ζωής να κάνουν «φτερά.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, η γυναίκα δούλευε στον υπολογιστή της όταν ξαφνικά έλαβε ένα mail από την τράπεζα που την ενημέρωνε ότι είχε συντελεστεί ύποπτη συναλλαγή μεταφοράς ποσού περίπου 2.500 ευρώ. Το mail εστάλη στις 13.01 το μεσημέρι. Η ίδια, όπως αναφέρει το cretalive.gr, Κάλεσε αμέσως στα αναγραφόμενα τηλέφωνα επικοινωνίας της τράπεζας, κανείς όμως δεν απάντησε στην κλήση της. Έτσι, αποφάσισε να μεταβεί αυτοπροσώπως στο πλησιέστερο τραπεζικό κατάστημα. Στις 13.55 ήταν ήδη στην τράπεζα και ενημέρωσε για την ειδοποίηση που είχε λάβει. Παράλληλα διαπίστωσε ότι στις 13.13 είχαν μεταφερθεί μέσα από το λογαριασμό e-banking ακόμα 4000 ευρώ. Στις 14.12 και ενώ παρέμενε στην τράπεζα, διαπιστώθηκε μεταφορά επιπλέον κεφαλαίων ύψους 2.570 ευρώ. Παρόντες μαζί της ήταν ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και δύο υπάλληλοι, οι οποίοι παρακολουθούσαν άναυδοι και δίχως να μπορούν να αντιδράσουν την «ηλεκτρονική ληστεία». 

Ο χάκερ κατάφερε να αρπάξει 9.000 ευρώ. Η απάτη, γνωστή ως «sim swap», είχε συντελεστεί. Πλέον η αναπληρώτρια καθηγήτρια ζητά από την τράπεζα να της επιστρέψει τα χρήματα αφού την θεωρεί υπεύθυνη.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This