ΟΑΕΔ: Περισσότερες από 5.000 οι αιτήσεις για 3.000 θέσεις διαδικτυακής κατάρτισης μέσα σε 6 ημέρες

Must Read

Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν, καθώς έκλεισε την Δευτέρα 20 Ιουλίου, στη 13:00, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για συμμετοχή στο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Ψηφιακό Μάρκετινγκ», με τις αιτήσεις να υπερκαλύπτουν (και με το… παραπάνω) τις προσφερόμενες θέσεις!

Συγκεκριμένα, μέσα σε 6 μόλις ημέρες υποβλήθηκαν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις για 3.000 θέσεις. Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που  υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Google Ελλάδας για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Συνολικά, 3.000 νέοι άνεργοι έως 29 ετών θα επιλεγούν κατά σειρά προτεραιότητας, για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Grow with Google». Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά 75 ώρες κατάρτισης και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google και τον ΟΑΕΔ.

Δυνατότητα απόκτησης εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι (6) μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ (καθαρά) για 22 ημέρες τον μήνα και 6 ώρες την ημέρα.

Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000€ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This