Νέο πρόγραμμα ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ: Voucher 180€ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για παιδικούς σταθμούς

Must Read

Εντός Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει από το Υπουργείο Παιδείας το νέο πρόγραμμα ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ για αιτήσεις σε παιδικούς σταθμούς, που θα αφορά μητέρες που εργάζονται στο ιδιωτικό τομέα με εισόδημα άνω των 36.000 ευρώ και για πρώτη φορά και για όσες όσες εργάζονται στον Δημόσιο τομέα. Αφορά συνολικά 15.000 παιδιά.

Στις αρχές Αυγούστου υπολογίζεται να ανοίξει στο gov.gr η πλατφόρμα για την έναρξη των αιτήσεων που θα αφορά εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα που λόγω εισοδήματος δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Θα περιλαμβάνει επιταγές των 180 ευρώκαι για πρώτη φορά θα συμπεριλαμβάνονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι– με τα εισοδηματικά όρια να διαμορφώνονται στα 30.000 ετησίως μέχρι 2 παιδιά και να αυξάνονται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Επίσης, μέχρι τις 5 Αυγούστου μπορούν να κάνουν αίτηση οι μητέρες του ιδιωτικού τομέα και άνεργες στην διεύθυνση www.eetaa.gr ή paidikoi.eetaa.gr. Σε περίπτωση που η αιτούσα είναι έγγαμη ή με σύμφωνο συμβίωσης, απαιτείται επίσης και η συναίνεση του ετέρου μέλους (συζύγου/συντρόφου) για τη β οικονομικών του στοιχείων στον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος.

Οι αιτούσες θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
  • να είναι εργαζόμενες ή να είναι άνεργες
  • να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το φορολογικό έτος 2019, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα, τις
  • 27.000€ έως δύο (2) παιδιά,
  • 30.000€ για τρία (3) παιδιά,
  • 33.000€ για τέσσερα (4) παιδιά, και
  • τις – 36.000€ από πέντε (5) παιδιά και άνω.

Ο αριθμός των παιδιών που προαναφέρονται και υπολογίζονται στο εισόδημα είναι τα παιδιά μέχρι και 24 ετών ή τα άτομα μεΑ , ανεξαρτήτως ηλικίας.

Να επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις παρακάτω κατηγορίες Δομών:

  • Βρεφικοί σταθμοί για βρέφη από 2 ή 8 ή 18 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών) συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2020),
  • Παιδικοί σταθμοί για προ-νήπια από 2,5 ετών, συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2020) μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο).
  • Παιδικοί σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών.
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) για παιδιά από 5 έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π. μεΑ.) για παιδιά με αναπηρία, έφηβους και άτομα με νοητική υστέρηση ή κινητική αναπηρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This