Ισότιμα με τα ελληνικά απολυτήρια θα είναι και αυτά των ελληνικών σχολείων σε Κωνσταντινούπολη και Ίμβρο

Must Read

Τέλος στο ζήτημα που υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια με την ισοτιμία των απολυτηρίων των ελληνικών σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου φαίνεται πως δίνει το νέο σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του νομοσχεδίου, ισότιμα με τα ελληνικά θα είναι τα απολυτήρια που θα λαμβάνουν οι μαθητές με ελληνική υπηκοότητα από τα ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και το Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ίμβρου (φωτογραφία).

Το θέμα της ισοτιμίας απασχολούσε πολλά χρόνια το υπουργείο και φέτος φαίνεται πως δόθηκε το πράσινο φως για να βρεθεί η λύση. Ουσιαστικά, το σχέδιο νόμου προβλέπει την ισοτιμία των απολυτηρίων, χωρίς να υπάρχει πλέον ανάγκη για τη διαδικασία μεσολάβησης της διοικητικής ισοτίμησής τους, η οποία γινόταν στο παρελθόν.

Πάντως, εκτός από ορισμένες μεμονωμένες ρυθμίσεις, το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό εν μέσω καλοκαιριού και καμία διάθεση για διάλογο, ώστε να αναπτυχθούν και διαφορετικές απόψεις για το εν λόγω σχέδιο νόμου. Επίσης, υποστηρίζουν πως το νομοσχέδιο υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του θεωρεί πως οι ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά σχολεία είναι η απάντηση στο «ασφυκτικό και συγκεντρωτικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων, στην αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, στην έλλειψη ευελιξίας στα εβδομαδιαία ωρολόγια προγράμματα και σε πρόσθετες εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες, στους περιορισμούς στις δυνατότητες επιπλέον απασχόλησης των εκπαιδευτικών και σε περιορισμούς στη χρήση εγκαταστάσεων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This