Φωτιές σε Αρχαία Ολυμπία, Μεσσηνία, Φθιώτιδα και Ρέθυμνο – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στις Κεχριές Κορινθίας (video)

Must Read

Πολλαπλά τα μέτωπα πυρκαγιών για μια ακόμη ημέρα, με την πυροσβεστική υπηρεσία να παραμένει σε απόλυτη ετοιμότητα, πραγματοποιώντας άμεσες επεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Στην Αρχαία Ολυμπία, για παράδειγμα, όπου ειδοποιήθηκε για φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση γύρω στις 15:00 το μεσημέρι, επιτόπου βρέθηκαν 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από την πρώτη στιγμή συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή Φοίνικα στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, μεγάλη φωτιά που ξέσπασε καίει σε χορτολιβαδική έκταση, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση 36 πυροσβεστών με 13 οχήματα, 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και ενός ελικοπτέρου, με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων ΟΤΑ να κρίνεται και σε αυτή την περίπτωση απαραίτητη.

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από μερικά λεπτά και σε δασική έκταση στην περιοχή Λοκρών Φθιώτιδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροπλάνα.

Εκκενώσεις οικισμών και κατασκηνώσεων

Τεράστια, εξάλλου, είναι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στις Κεχριές Κορινθίας, όπου προς το παρόν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα, παραμένει ανεξέλεγκτη, με τους δυνατούς θυελλώδεις άνεμους και τους πυκνούς μαύρους καπνούς να καθιστούν την όλη εικόνα εφιαλτική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Όπως αναφέρει το korinthostv.gr έχουν ήδη εκκενωθεί τρεις οικισμοί (Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς), καθώς και μια πολιτική και μια στρατιωτική κατασκήνωση, με τους πολίτες να μεταφέρονται με λεωφορεία και αυτοκίνητα σε ασφαλή παραλιακή περιοχή.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Επιπλέον, γίνεται συνδρομή από υδροφόρες, μηχανήματα ΟΤΑ, αλλά και από εθελοντές.

Εξάλλου, λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπή η κυκλοφορία στην Π.Ε.Ο. Ισθμού –  Επιδαύρου και οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν την πρόσβαση στο σημείο αυτό, για να διευκολύνουν το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

  • Δείτε εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές:

Φωτιά και στη Μεσσηνία

Στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, όπου τις τελευταίες ώρες επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, έχει πραγματοποιηθεί εκκένωση του οικισμού Μαθίας, κατόπιν υπόδειξης της Πυροσβεστικής, με τη φωτιά να καίει αγροτοδασική έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This