Οι μεσογειακοί χαμαιλέοντες (ναι, έχουμε και τέτοιους) εκπέμπουν SOS από τη Σάμο!

Must Read

Στη Σάμο επιβιώνει μέχρι σήμερα ο τελευταίος πληθυσμός μεσογειακού… χαμαιλέοντα(!) στην Ελλάδα, ωστόσο, το εξαιρετικά σπάνιο ερπετό απειλείται από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Θοδωρή Τσιμπίδη, διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», σήμερα πολλοί αγρότες θεωρούν τύχη να υπάρχουν χαμαιλέοντες στις καλλιέργειές τους, καθώς είναι οι καλοί τους φυσικοί σύμμαχοι για την προστασία από καταστροφικά έντομα όπως είναι ο δάκος.

«Για να σκοτώσουν οι αγρότες τον δάκο που καταστρέφει τις ελιές -ένα από τα έντομα που τρώνε οι χαμαιλέοντες- χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες χημικών φυτοφαρμάκων, που τελικά σκοτώνουν και τους χαμαιλέοντες, άμεσα ή έμμεσα, ενώ παράλληλα προκαλείται μεγάλη καταστροφή στο οικοσύστημα και φυσικά στη δημόσια υγεία, σε μια εποχή που υπάρχουν τόσο πολλές εναλλακτικές», προσθέτει.

Με τη σειρά της, η υδροβιολόγος Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», επισημαίνει ότι η άγνοια που υπάρχει γύρω από την άγρια ζωή αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This