Καταγγελία: Ο δήμαρχος απέκρυψε έγγραφο για ακαταλληλότητα των υδάτων στη Λιχάδα Εύβοιας;

Must Read

Το νερό – νεράκι λένε στο βορειότερο άκρο της Εύβοιας, τη Λιχάδα! Κι αυτό δυστυχώς δεν αποτελεί μια νέα ιστορία, αλλά μια αθεράπευτη πληγή δεκαετιών, που οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συνηθίσει πια το υφάλμυρο νερό στα σπίτια τους και το πόσιμο νερό σε εξωτερικές βρύσες κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Μια πληγή που ποτέ δεν επουλώθηκε αντιθέτως κατά καιρούς ματώνει και τώρα τελευταία επικίνδυνα. Εξ αιτίας μολυσμένου και υφάλμυρου νερού η οικογένεια Μάτσκαρη κατηγορεί τον Δήμο για την ποιότητα του νερού μηνύοντάς τον! Το βρέφος της σε ηλικία μόλις 23 ημερών υπεβλήθη σε σειρά εγχειρήσεων προκειμένου να σωθεί η ζωή του. Σήμερα σε ηλικία 3 ετών ζει με βαλβίδες στον εγκέφαλο, που ρυθμίζουν διάφορες λειτουργίες του οργανισμού του.

Παράλληλα οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Χατζής, Ιωάννης Αδαμάκης και Σταύρος Καψοράχης εγκαλούν τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού για απόκρυψη ενημερωτικού εγγράφου της Περιφέρειας  που προειδοποιεί για την ακαταλληλότητά του νερού και ζητά την πλήρη απαγόρευση για ανθρώπινη χρήση. Το έγγραφο απεστάλη 25 Οκτωβρίου 2019 και αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα των Συμβούλων τον Ιούνιο του 2020.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς, αναφερόμενος στο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουλίου 2020, αναφέρθηκε σε διασκοπίσεις οι οποίες θα γίνουν από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης  της περιοχής, αλλά δεν απάντησε – μέχρι σήμερα – γιατί απέκρυψε το έγγραφο.

Πρόσφατη Έκθεση Υγειονομικής Παράβασης στις 15 Ιουνίου 2020 με δείγματα που ελήφθησαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ζητά την παραπομπή  του Δήμου και παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας για ποινική δίωξη  τους.

Οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου και της Λιχάδας, ζητούν το αυτονόητο. Καθαρό νερό στα σπίτια τους και προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Από τον Πάρη Ντελκή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This