Σύλληψη υπόπτου για τη φωτιά στο Γραμματικό – Ευτυχώς βελτιώνεται συνεχώς η εικόνα σε Κεχριές, Γραμματικό

Must Read

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε το πρωί ότι συνελήφθη από  ανακριτικούς υπάλληλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια. Σύμφωνα, με την ενημέρωση, είχε βάλει φωτιά σε ξηρά χόρτα στον οικισμό Γραμματικό, της τοπικής κοινότητας Λατζοῒου του Δήμου Πύργου.

Του επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα καθώς συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Βελτιωμένη η εικόνα σε Κεχριές και Γραμματικό

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε ότι τόσο στις Κεχριές, όσο και στο Γραμματικό, η εικόνα των πυρκαγιών βελτιώνεται συνεχώς: «Η εικόνα των πυρκαγιών σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας βελτιώνεται συνεχώς. Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα πραγματοποιούν διαβροχή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται δραστικά οι καύσεις σε όλη την περίμετρο της φωτιάς», επισήμανε στο ΑΠΕ.

Για το Γραμματικό Ηλείας, όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, ανέφερε πως επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 34 άτομα που συμμετέχουν σε πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ από αέρος συμβάλλουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή βρίσκεται από χθες το βράδυ και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος διαπίστωσε πως δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This