Αποζημίωση… πείνας 20.000.000 ευρώ (μόλις) για τα χιλιάδες θύματα της Ασπίς Πρόνοια, 11 χρόνια μετά το «κανόνι»

Must Read

Μια «καλή αρχή», αλλά όχι μια γενναιόδωρη, δίκαιη και οριστική λύση, έπειτα από 11 χρόνια αναμονής, χαρακτηρίζουν την τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, οι ζημιωθέντες του ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, μολονότι οι ζημιωθέντες περίμεναν κάτι περισσότερο έπειτα από τόσα χρόνια αναμονής, τα 20.000.000 ευρώ είναι μια αρχή, αλλά όχι ιδιαίτερα γενναιόδωρη, ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα λήξης της υπόθεσης εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, προβληματίζει.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Σκεφτόμενοι θετικά, ελπίζουμε ότι εντός των επόμενων μηνών, καθώς θα έχουν ωριμάσει πλήρως οι δικαστικές διεκδικήσεις και θα είναι ξεκάθαρες οι συνολικές υποχρεώσεις του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, θα καταστεί εφικτό να τεθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των καταβολών προς τους ασφαλισμένους, το οποίο δεν θα ξεπερνάει τον ορίζοντα του 2025».

«Καλωσορίζουμε, λοιπόν, την εξέλιξη με θετική διάθεση», αναφέρουν οι ζημιωθέντες του ομίλου Ασπίς Πρόνοιας και προσθέτουν ότι «αναμένουμε την τελική επεξεργασία της λύσης ενός προβλήματος που άφησε αδίκως πολλές ανοιχτές πληγές στην κοινωνία, στην οικονομία και στον ασφαλιστικό θεσμό».

Σημειώνεται ότι 11 χρόνια μετά το κλείσιμο της Ασπίς Πρόνοια οι ζημιωθέντες έχουν λάβει ένα ελάχιστο μέρος των απαιτήσεών τους, ενώ περίπου 5.500 από αυτούς δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για τη ζημία που υπέστησαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This