Επιδημιολόγος Λινού: «Ανέκδοτο η ασπίδα μέχρι το πηγούνι – Απαγορεύεται» (video)

Must Read

Τη νέα μόδα που παρατηρούμε σε διάφορα καταστήματα εστίασης με τη διάφανη ασπίδα προσώπου, σχολίασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η αρχή έγινε με τις ασπίδες που καλύπτουν όλο το πρόσωπο ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία υπαλλήλων με τους πελάτες, ενώ λίγο αργότερα λανσαρίστηκε μια νέα ασπίδα η οποία ξεκινά από το πηγούνι για να καταλήξει κάπου στη μύτη, με αμφίβολη αποτελεσματικότητα στην προστασία. 

Μια παρόμοια ασπίδα πηγουνιού χρησιμοποιήσε πρόσφατα ο, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στον Διεθνή Αερολιμένα Ζακύνθου. Πολλά media έσπευσαν να σχολιάσουν την εντυπωσιακή high- tech μάσκα που επέλεξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τη στιγμή που οι παρευρισκόμενοι φορούσαν υφασμάτινες. 

Η επιδημιολόγος κα. Λινού τοποθετήθηκε για τη χρήση αυτών των μασκών κάνοντας λόγο για «ανέκδοτο» ενώ τόνισε ότι απαγορεύεται να τις χρησιμοποιούμε καθώς δεν προσφέρουν καμία προστασία.

«Δεν προστατεύει και δεν προστατεύει και τους άλλους. Η ασπίδα προσώπου απαγορεύεται. Η ασπίδα προσώπου που ξεκινάει κάτω από τη πηγούνι και φτάνει μέχρι τη μύτη αλλά δεν την καλύπτει, είναι ανέκδοτο πλέον!» , τόνισε η κα. Λινού.

https://vimeo.com/442684409

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This