Στο φως μετά από 20 ολόκληρα χρόνια το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»!

Must Read

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν ολόκληρη η Ελλάδα ντύθηκε στα μαύρα, θρηνώντας τους 81 ανθρώπους που πνίγηκαν εξαιτίας της βύθισης του πλοίου μέσα σε μόλις 25 λεπτά, στα ανοιχτά της Πάρου.

Για 20 ολόκληρα χρόνια το κουφάρι του «Εξπρές Σάμινα» παραμένει στο βυθό, αλλά όπως όλα δείχνουν έφθασε πλέον η ώρα να ξαναδεί το φως του ήλιου.

Χθες, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Πάρο υπό την προεδρία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και με τη συμμετοχή του δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πάρου, Κωνσταντίνου Μπίζα και άλλων τοπικών παραγόντων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της ανέλκυσης του ναυαγίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρα της σύσκεψης δήλωσε: «Ήδη μετά από την άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Πάρου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απάντλησης των εναπομεινάντων πετρελαιοειδών στο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα». Ταυτόχρονα δρομολογούμε τις διαδικασίες που προβλέπει ο Ν. 2881 για την ανέλκυση του ναυαγίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This