Συνελήφθη ταξιτζής που παρίστανε λογιστή και αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους

Must Read

Ένας 40χρονος οδηγός ταξί, παρίστανε τον λογιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων που είχαν, υποτίθεται τα παιδιά τους, από την εφορία.

Ο δράστης, αφού συνέλεγε πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά του αλλά και για τα οικεία τους πρόσωπα, τους παρουσιαζόταν ως λογιστής και σέρβιρε επιδέξια το ψέμα ότι έχουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία, για να μπορέσουν όμως να παραλάβουν τα χρήματα, τα θύματα θα έπρεπε να δώσουν στον «λογιστή» χρήματα για την υποτιθέμενη έκδοση παραβόλου.

Τα θύματα του, έπεσαν στην παγίδα του επιδέξιου κλέφτη, καθώς είχε οργανώσει καλά το έγκλημα. Ο 40χρονος ταξιτζής για να τους πείσει, ενώ μιλούσε μαζί τους τηλεφωνικά, έβαζε κάποιον άγνωστο συνεργάτη του να παριστάνει τον δικαιούχο. Έπειτα συνόδευε τους ηλικιωμένους μέχρι την τράπεζα για να κάνουν την σχετική ανάληψη, χωρίς ο ίδιος  όμως να μπαίνει στην τράπεζα, για να μην τον καταγράψουν οι κάμερες και στη συνέχεια τους αποσπούσε χρήματα ή κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής, έχει ξεγελάσει με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 15 ανυποψίαστα γεροντάκια, έχοντας αποκομίσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 133.310 ευρώ.

Το Τμήμα Ασφάλειας Συντάγματος, με τη συνεργασία της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση και κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, μονόκαννο πυροβόλο όπλο, μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με 235 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.505 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ένα ταξί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This