Το lockdown «πλανάται» πάνω από 20 περιοχές της χώρας, μετά τα εκατοντάδες νέα κρούσματα

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει σε 20 περιοχές της χώρας και, όπως όλα δείχνουν, το τοπικό lockdown στο νησί του Πόρου θα είναι η αρχή μια σειράς νέων παρεμβάσεων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου Covid-19.

Η ανησυχία των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είναι έκδηλη μετά τους σταθερά τριψήφιους αριθμούς νέων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών και από το γεγονός πως παρατηρείται μεγάλη γεωγραφική διασπορά του ιού. Έτσι, για τις περιφερειακές ενότητες που παρουσιάζουν τα περισσότερα περιστατικά Covid-19, όπως η Αργολίδα, η Αχαΐα, ο Έβρος, η Ηλεία, η Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Κέρκυρα, το Κιλκίς, η Κοζάνη, η Κορινθία, οι Κυκλάδες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Πέλλα, η Μεσσηνία, η Χαλκιδική και τα Χανιά, αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα τις επόμενες ημέρες.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην κεντρική Μακεδονία ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στη βόρεια Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική.

Οι εκκλησίες στο επίκεντρο

Τη Δευτέρα 10/08, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει παρουσία της ομάδας των λοιμωξιολόγων, όλες τις νέες παρεμβάσεις, όπου αυτό είναι απαραίτητο και ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο είναι οι εκκλησίες, καθώς λόγω της θρησκευτικής εορτής του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός.

Επιπλέον μελετώνται μέτρα για περαιτέρω μείωση του αριθμού παρευρισκομένων σε εκδηλώσεις όπως οι γάμοι, οι βαφτίσεις και οι κηδείες, απ’ όπου τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν δεκάδες κρούσματα.

Οι επιχειρηματίες εκφράζουν την αντίδρασή τους

Πάντως, οι επιχειρηματίες των παραπάνω περιοχών εκφράζουν την αντίδρασή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς, η επιβολή επιπλέον μέτρων εκτιμούν πως θα αποτελέσει ταφόπλακα για τη φετινή σεζόν. Ήδη στον Πόρο αρκετοί ταξιδιώτες επέλεξαν να διακόψουν τις διακοπές που έκαναν στο νησί και το πρωί της Παρασκευής έφυγαν με το πλοίο της γραμμής για τις περιοχές από τις οποίες προέρχονται. Κάποιοι, μάλιστα, δεν φοβούνται τόσο για τον ιό, όσο για το ότι η επιβολή των νέων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, δεν θα τους επιτρέψει να περάσουν όμορφα!

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Πέμπτης στον Πόρο απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, η μάσκα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, ενώ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι είναι τα τέσσερα άτομα, ενώ αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού ο αριθμός ανεβαίνει στα έξι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This