Στη Σύρο η πρώτη θαλάσσια διακομιδή του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος (video)

Must Read

Την πρώτη θαλάσσια διακομιδή πραγματοποίησε το υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σσώματο, το οποίο έχει ως βάση για τις Κυκλάδες, το λιμάνι της Νάξου.

Πιο αναλυτικά, το νέο ασθενοφόρο μετέφερε γυναίκα ασθενή 37 ετών απο το νησί της Σερίφου, στο λιμάνι της Ερμούπολης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Σύρου.

Αποτελεί το πρώτο από τα τρία συνολικά σκάφη που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα και θα διατεθεί στη Λιμενική Αρχή Νάξου. Η προμήθεια του σκάφους πραγματοποιήθηκε μέσα από το Στρατηγικό Έργο «Παιώνας» και χρηματοδοτήθηκε από το INTERREG Ελλάδα Κύπρος 2014-2020.

Ένα αίτημα δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά

Το μήκος κάθε σκάφους θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 11 μέτρα, ο αριθμός των επιβαινόντων θα είναι τουλάχιστον δέκα άτομα και θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών εξοπλισμένο με τον ανάλογο υγειονομικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων φορείο, κάθισμα διακομιδής ασθενούς, σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, συσκευή ανάνηψης-τεχνητού αερισμού ασθενούς, και συλλογή χειρουργικών εργαλείων.

Ο προμηθευτής παρέχει εγγυημένη λειτουργία για κάθε σκάφος για τουλάχιστον 6 έτη ή 6.000 ώρες λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας θα είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία την τεχνική υποστήριξη & συντήρηση του εκάστοτε σκάφους και του εξοπλισμού του.

Τα σκάφη έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε αυτόνομα ως μονάδες, είτε σε συνεργασία με τα άλλα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναγνωρίζοντας τη σπουδαία χρησιμότητα των σκαφών αυτών, έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια άλλων τεσσάρων παρόμοιου τύπου σκαφών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This