Πρέπει να ανησυχούμε και μάλιστα πάρα πολύ: Κατεπείγουσα λήψη μέτρων ζητούν οι ειδικοί (video)

Must Read

Όλο και πιο δραματικές γίνονται οι προειδοποιήσεις των ειδικών, όσο τα κρούσματα αυξάνονται στη χώρα μας.

«Ασφαλώς και πρέπει να ανησυχούμε. Πρέπει να ανησυχούμε και μάλιστα πάρα πολύ γιατί η κατάσταση δεν εξελίσσεται ομαλά», τονίζει ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ενώ η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού ζητά την κατεπείγουσα λήψη μέτρων για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Ο δείκτης αναπαραγωγής της επιδημίας, το περίφημο RT, το RΟ, όπως λέγαμε παλιά, από 20 Ιουλίου έχει ξεπεράσει το 1. Είναι λίγο πάνω από το 1. Φαντάζομαι ότι και στα επικαιροποιημένα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα», ανέφερε ο Νίκος Σύψας και πρόσθεσε: «Ασφαλώς και πρέπει να ανησυχούμε. Πρέπει να ανησυχούμε και μάλιστα πάρα πολύ γιατί η κατάσταση δεν εξελίσσεται ομαλά».

Δείτε ακόμα: Ο συναγερμός (στο όριο του πανικού) συνεχίζεται – 152 τα νέα κρούσματα, 22 εισαγόμενα, «πρωταθλήτρια» με 43 η Θεσσαλονίκη!

Για να συνεχίσει μιλώντας για λήψη μέτρων: «Αυτό σημαίνει ότι η επιδημία μπορεί να πάρει εκθετικές διαστάσεις, να έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων κάθε μέρα εάν δεν λάβουμε έγκαιρα μέτρα. Έχουμε μια πολύ σημαντική έξαρση της επιδημίας στην Ελλάδα, ένα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που αφορά κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά δυστυχώς βλέπουμε και διασπορά σε όλη την Ελλάδα».

Λινού στον ΑΝΤ1: «Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο το να μην ελεγχθεί η κατάσταση. Πρέπει να αποκλείσουμε κάθε συνωστισμό»

Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού ζήτησε την κατεπείγουσα λήψη μέτρων για να αποφευχθούν τα χειρότερα, λέγοντας ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να μην ελεγχθεί η κατάσταση, πράγμα που θα είναι επικίνδυνο για την πορεία της πανδημίας.

Δείτε ακόμα: Το lockdown «πλανάται» πάνω από 20 περιοχές της χώρας, μετά τα εκατοντάδες νέα κρούσματα

«Πρέπει να ενεργήσουμε πάρα πολύ γρήγορα για να αποκλείσουμε κάθε δυνατότητα συνωστισμού», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να μπει πλαφόν μέγιστου αριθμού ατόμων παντού.

https://youtu.be/zH_cOnpRVeY

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This