19-9-2020

Το έγκλημα με τις ανεμογεννήτριες στις περιοχές Natura… Νεκροί τρεις ροδοπελεκάνοι

Τρεις ροδοπελεκάνοι δεν κατάφεραν να περάσουν από προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000, καθώς έπεσαν νεκροί από τις ανεμογεννήτριες στον αιολικό σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο όρος Βαρνούντα, στη Φλώρινα, παρότι το αιολικό πάρκο διαθέτει σύστημα αποφυγής προσκρούσεων.

Όπως ανακοίνωσε η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, ήταν «θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο σε περιοχή Natura 2000 με τόσο πλούσια ορνιθοπανίδα. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε», επισημαίνει και προσθέτει για το σύστημα αποφυγής προσκρούσεων: «Τα ραντάρ δεν είναι λύση σε τόσο πλούσιους οικοτόπους».

Οι ροδοπελεκάνοι και οι αργυροπελεκάνοι αναπαράγονται στο Εθνικό Δρυμό Πρεσπών, όπου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες αποικίες στην Ευρώπη.

Πηγή: zoon.gr

Φωτογραφίες: Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ