Τρίτη 15/6/2021

«Φονικές» παραλείψεις στην Εύβοια – Οι Αρχές είχαν μελέτη για καταστροφικές πλημμύρες σε Πολιτικά, Μπούρτζι, Βασιλικά!

Την ώρα που η Εύβοια μετρά οκτώ νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές σπιτιών και περιουσιών μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή, στο φως έρχονται τα λάθη και οι παραλείψεις των αρμόδιων φορέων, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ώστε να μη θρηνήσουμε για ακόμα μια φορά θύματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως απoκαλύπτει η ιστοσελίδα eviatoday.news, οι τοπικοί δήμοι καθώς και η Περιφέρεια στην οποία ανήκει η Εύβοια γνώριζαν ότι στην περιοχή θα μπορούσαν δυνητικά να σημειωθούν μεγάλες πλημμύρες, ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα δεν έπραξαν τα δέοντα, για να αποφευχθεί ακόμα μια μεγάλη καταστροφή!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το μήνυμα που έστειλε στη σελίδα ο μηχανικός Γιάννης Ρούσσος «το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει φροντίσει με πολύ αξιόλογες μελέτες να εφοδιάσει Περιφέρειες και Δήμους με όλη την πληροφορία για την επικινδυνότητα πλημμυρών για κάθε περιοχή της Ελλάδας. Αυτή η πληροφορία αποτελεί τη βάση για την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου και ειδικότερα των γεφυρών και των αντιπλημμυρικών έργων».

Όπως προσθέτει, «οι περιοχές Ψαχνά (κάτω και άνω ρους ποταμού), Πολιτικά, Πισώνας, Αμφιθέα, Ν. Αρτάκη, Λιανή Άμμος, Συνοικίες Ζ και Η, Χαλκίδα, Αγ. Νικόλαος, Νέα Λάμψακος, Μπούρτζι, Βασιλικό, Φύλλα, Αφράτι είναι στο μάτι του δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας, καταγράφοντας μάλιστα και τα καταστροφικά ιστορικά πλημμυρικά φαινόμενα».

Εν τω μεταξύ, οι φονικές πλημμύρες στην Εύβοια προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτρης Προκοπίου διέταξε τη διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος, για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες για τα οκτώ θύματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ