Αθηνά Λινού: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο – Μπορεί να φτάσουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα»!

Must Read

Την κρισιμότητα της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με τη δραματική καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, περιέγραψε με τα πιο γλαφυρά λόγια η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται η μετάδοση του ιού πριν είναι πολύ αργά. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα κρούσματα στην Εντατική για να πάρουμε μέτρα. Εχουμε ξεπεράσει το 1 στον δείκτη μετάδοσης» ανέφερε. Σύμφωνα με την ίδια, «αν δεν πάρουμε μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα».

Ο μόνος τρόπος

Η καθηγήτρια παρομοίασε τον ιό με μια κινούμενη βόμβα η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη η τήρηση των μέτρων προστασίας, με το πιο σημαντικό μέτρο, όπως σημείωσε, να είναι η χρήση μάσκας.

Όπως είπε η κυρία Λινού, «μας ανησυχεί επειδή τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και είναι εύκολο, όπου κι αν πας, να κολλήσεις. Για πολλές ημέρες αφού πάρεις τον ιό δεν έχεις συμπτώματα, μπορεί να βγει και αρνητικό το τεστ, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Θα έπρεπε να είναι γενικευμένη η χρήση μάσκας, γιατί δεν ξέρεις από πού θα πάρεις τον ιό και πού θα τον μεταδόσεις. Είναι κινούμενη και μυστική βόμβα, γι’ αυτό χρειάζονται τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Τέλος, η καθηγήτρια μίλησε και για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τις οποίες έχουν ακουστεί πολλά παράπονα, καθώς δεν υπάρχει έλεγχος, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός. Συγκεκριμένα, η κυρία Λινού έκανε κάποιες προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ώστε να μην επικρατεί το αδιαχώρητο στα ΜΜΜ, όπως να υπάρχει όριο σε εκείνους που μπορούν να κατέβουν στην αποβάθρα στο μετρό, να δοθούν κουπόνια για ταξί ή να χρησιμοποιούνται ακόμα και στρατιωτικά οχήματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This