«Φιλέτο» ευαισθησίας! Κίνηση ματ στο Κολωνάκι από τον φιλάνθρωπο «Mr Easyjet»

Must Read

Το φετινό καλοκαίρι, πάντως, βρίσκει τον Στέλιο Χατζηιωάννου να συνεχίζει τη μάχη του προκειμένου να καταφέρει να απαλλάξει την αεροπορική εταιρία ΕasyJet από τα αχρεία στελέχη που προχώρησαν στη συμφωνία-σκάνδαλο με την Airbus. Να θυμίσουμε ότι τη δικαιολογημένη οργή του Στέλιου Χατζηιωάννου προκάλεσε η είδηση πως η εταιρία ΕasyJet, την οποία ίδρυσε και στην οποία είναι μεγαλομέτοχος, ετοιμάζεται να απολύσει το 30% του προσωπικού της με τη δικαιολογία πως πρέπει να αντεπεξέλθει στη δύσκολη συγκυρία που προκλήθηκε από την πανδημία.

Κι αυτό, τη στιγμή που τα ανώτερα στελέχη της αρνούνται να ακυρώσουν την παραγγελία 107 αεροσκαφών από την Airbus, η οποία θα στοιχίσει στην ΕasyJet 4,5 δισ. στερλίνες (περίπου 5 δισ. ευρώ!). «Πριν από δέκα εβδομάδες έλεγα στους απατεώνες να μειώσουν τον στόλο. Αντ’ αυτού, συνέχισαν να κινούνται με βάση τα συμφέροντα της Airbus και τώρα βάζουν τους υπαλλήλους να σηκώσουν το βάρος. Εάν η αεροπορική εταιρία πρέπει να είναι μικρότερη σε αριθμό προσωπικού κατά 30%, τότε χρειάζεται να έχει και 30% λιγότερα αεροσκάφη (σε σχέση με το πλήθος των 337 αεροσκαφών που ήταν ο στόλος τον Μάρτιο του 2020) και όχι 107 περισσότερα» είχε δηλώσει ο κ. Χατζηιωάννου σε ανακοίνωσή του, για να συμπληρώσει: «Οι αχρείοι στην ΕasyJet εδώ και δύο μήνες ψεύδονται για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν την Airbus για 107 επιπλέον αεροπλάνα και σήμερα ανακοινώνουν στο 30% του προσωπικού της ΕasyJet πως θα χάσει τη δουλειά του. Γιατί δεν σταματούν να πληρώνουν πρώτα την Airbus;» Ο ιδρυτής της ΕasyJet έχει προσφέρει αμοιβή ύψους 5.000.000 λιρών (γύρω στα 5.700.000 ευρώ) σε όποιον του παράσχει στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να αποδεσμεύσει την ΕasyJet από την παραγγελία.

Ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου απέκτησε ένα διώροφο νεοκλασικό στο Κολωνάκι για να στεγάσει το φιλανθρωπικό του ίδρυμα

Το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, του ευαισθητοποιημένου επιχειρηματία, απέκτησε ακόμα ένα ακίνητο-φιλέτο στην περιοχή του Κολωνακίου, για να στεγάσει τα γραφεία του ιδρύματος που ίδρυσε ο sir Στέλιος και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Μονακό.

Η «Espresso» φωτογράφισε το υπό ανακαίνιση σπίτι της οδού Αλωπεκής 5, που θα στεγάσει την έδρα του ιδρύματος. Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο ελληνικού νεοκλασικού ρυθμού, που για περισσότερα από 40 χρόνια αποτελούσε την οικία παλιάς οικογένειας του Κολωνακίου.

Ήδη η ταμπέλα «Stelios Philantrhopic Foundation» κοσμεί την είσοδό του, που θα ανοίξει τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο. Όμως και στην Πλάκα, στην οδό Κυδαθηναίων, το ιστορικό Cine Paris, ανακατασκευάζεται και θα αποτελεί χώρο συνεδριάσεων του ιδρύματος.

Ευλογημένο έργο

Ένα από τα πιο μεγάλα και ευλογημένα έργα του ιδρύματος είναι η πρωτοβουλία «Φαγητό από Καρδιάς», που ξεκίνησε αρχικά τον Μάιο του 2013 στην Κύπρο και επεκτάθηκε το 2014 και στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Στόχος της είναι η υποστήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το «Φαγητό από Καρδιάς» προσφέρει ένα δωρεάν σνακ και ένα χαμόγελο καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση.

Σήμερα αριθμεί επτά σημεία διανομής σε Ελλάδα (Αττική) και πέντε σε Κύπρο. Καθημερινά ουρές συνανθρώπων μας περιμένουν έξω από τα γραφεία του ιδρύματος, στην οδό Ευριπίδου 10. Ακόμα, το ίδρυμα του sir Στέλιου, αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, προσφέρει κάθε σχολικό έτος τρεις πλήρεις υποτροφίες Yψηλής Aκαδημαϊκής Eπίδοσης και οργανώνει τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας για 11 συνεχή έτη. Παρέχει χρηματικές δωρεές σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κοινωνικής πρόνοιας.

Σε περιπτώσεις σοβαρών καταστροφών διατίθενται πρόσθετα κεφάλαια για την ανακούφιση των δεινών, όπως δόθηκαν 505.000 ευρώ τον Νοέμβριο του 2018 απευθείας στους κοντινότερους συγγενείς 94 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι Αττικής.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This