Την Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα στα σχολεία – Τι λένε οι ειδικοί, ποιες είναι οι αντιδράσεις (video)

Must Read

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που θα ληφθούν, τόνισε αρχικά, ότι οι αποφάσεις για το πώς θα προσέλθουν οι μαθητές στα σχολεία, θα ληφθούν την Πέμπτη τονίζοντας: «Δεν μπορούν τα παιδιά να μείνουν χωρίς Παιδεία».

Για να προσθέσει: «Τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής ηλικιακά ομάδα στην πανδημία. Μεταδίδουν λιγότερο και προσβάλλονται λιγότερο. Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και προσβάλλονται από τον κορωνοϊό»

Όσον αφορά τη χρήση της μάσκας από τους μαθητές, ο κ.Σύψας ξεκαθάρισε: «Ο ΠΟΥ μας λέει ότι είναι ασφαλές για ένα παιδί να φοράει τη μάσκα από την ηλικία των τριών ετών και πάνω. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη από ποια τάξη. Θα το αποφασίσουμε την Πέμπτη με βάση τις εισηγήσεις των παιδιάτρων μας. Από την εμπειρία σχολείων που έχουν ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα παιδιά δέχονται εύκολα τη μάσκα, υπάρχουν ωραίες βαμβακερές μάσκες με σχέδια και ακούν τον δάσκαλο».

Θα υπάρχουν όμως κι άλλα μέτρα εκτός από τις μάσκες: «Πέραν της μάσκας, θα υπάρξει μια δέσμη μέτρων, η οποία θα περιλαμβάνει από κλειστές ομάδες παιδιών, δηλαδή οι τάξεις δεν θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, θα υπάρχουν ξεχωριστά διαλείμματα, απολύμανση, θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Θα ακούσουμε όλες τις ενστάσεις και τα θέματα που θα θέσουν οι εκπαιδευτικοί. Απαιτείται η συνεργασία όλων».

Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος ο κ.Σύψας περιέγραψε την αντίδραση: «Υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρούσματος. Αν έχουμε ένα κρούσμα δεν θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά συγκεκριμένα τμήματα, θα γίνεται ιχνηλάτηση και απολύμανση, έτσι ώστε αν υπάρξει κρούσμα να μην υπάρξει διασπορά», ενώ για τα κυλικεία σχολίασε πως επίσης θα αποφασιστεί την Πέμπτη αν θα ανοίξουν: «Υπάρχει σχέδιο για το πώς θα προσεγγίζουν οι μαθητές τα κυλικεία, αν είναι ανοιχτά. Για τα κυλικεία γίνεται συζήτηση, το τελικό σχέδιο θα το έχουμε την Πέμπτη».

«Μέχρι την ηλικία των τριών η χρήση μάσκας είναι επικίνδυνη»

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μίλησε για την εκπαίδευση των παιδιών στην σωστή χρήση της μάσκας και των άλλων μέτρων προστασίας, ενώ τόνισε ότι μέχρι την ηλικία των τριών η χρήση μάσκας είναι επικίνδυνη.

«Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο»

Ο πρόεδρος κυλικειαρχών σχολείων Θεσσαλονίκης, Στέφανος Φακούδης μίλησε για το πρόβλημα που υπάρχει με τα κυλικεία στα σχολεία που έχουν πληγεί την περίοδο του κορωνοϊού καθώς παραμένουν κλειστά, ενώ δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για το αν θα ανοίξουν τη νέα σεζόν, ενώ παράλληλα περιμένουν από τον Ιούνιο τα 534 ευρώ.

Οι σύλλογοι γονέων αντιδρούν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Ο αντιπρόεδρος γονέων – μαθητών Ελλάδος, Δημήτρης Λάμπρου και ο πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς σχολιάζουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, εκφράζοντας την ανησυχία τους και τις αντιδράσεις τους για την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς τα προβλήματα που υφίστανται τα σχολεία είναι πολλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This