Ζευγάρι Ισπανών τουριστών με κορωνοϊό έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι – Πρόστιμα για απείθαρχους και… ξενύχτηδες

Must Read

Τι κι αν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό; Το ζευγάρι Ισπανών τουριστών που εντοπίστηκε να νοσεί από Covid-19, αισθάνονταν καλά και πήγαν να το «γιορτάσουν» σε πάρτι που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε βίλα στη Μύκονο. Οι αστυνομικοί που έκαναν ντου στη βίλα που συνωστιζόταν αφόρητα πολύς κόσμος και συνέλαβαν μεταξύ άλλων και το ζευγάρι που βγήκε παραβίασε την υποχρεωτική καραντίνα. Συλλήψεις έγιναν και για την διοργάνωση του πάρτι αλλά και για κατοχή ναρκωτικών.

Βροχή τα πρόστιμα

Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να παραμένουν απείθαρχοι αρκετοί Έλληνες στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την προστασία από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποίησε την Τρίτη η Αστυνομία, η οποία «μοιράζει» λουκέτα και πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 35.268 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν δέκα παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό ατόμων ανά τ.μ. επιφανείας, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε τρία κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες. Σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 296 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 22 άτομα.

Παράλληλα, σε τέσσερα καταστήματα επιβλήθηκε το πρόστιμο 10.000 ευρώ καθώς λειτουργούσαν μετά τα μεσάνυχτα, ενώ θα κλείσουν για τρεις μέρες και τα τέσσερα. Συγκεκριμένα, δύο βρίσκονται στην Αττική, ένα στο νότιο Αιγαίο και ένα σε νησί του Ιονίου. Οι σχετικές παραβάσεις που έχουν επιβεβαιωθεί σε καταστήματα από την αρχή εφαρμογής του μέτρου έχουν φτάσει τις 38. Επίσης, εντοπίστηκαν τρεις ταξιδιώτες που δεν συμπλήρωσαν την ηλεκτρονική φόρμας PLF (Passenger Locator Form).

Αποστάσεις

Για ακόμη μία ημέρα, οι περισσότερες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν -συνολικά 236- αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των αποστάσεων. Από τα πρόστιμα των 150 ευρώ που επιβλήθηκαν, 49 ήταν στην Αττική, 38 στη Θεσσαλονίκη, 34 στην κεντρική Μακεδονία, 19 στα Ιόνια Νησιά, από 16 στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Ελλάδα, 15 στη Θεσσαλία, 14 στην Πελοπόννησο, δέκα στο νότιο Αιγαίο, οκτώ στο βόρειο Αιγαίο, επτά στην Κρήτη, έξι στην Ηπειρο και τέσσερα στη Στερεά Ελλάδα. Σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.029 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 6.021 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και οκτώ των 300 ευρώ.

Τέλος, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 89 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις και βεβαιώθηκε μία παράβαση, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε τρία καταστήματα σε Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This