Τι πρέπει να κάνουν όσοι διαπίστωσαν λανθασμένη παρακράτηση στα αναδρομικά τους

Must Read

Όσοι από τους 125.568 συνταξιούχους (απόστρατους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς και νοσηλευτικές του ΕΣΥ) που έλαβαν πριν λίγους μήνες αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, έχουν διαπιστώσει ότι λανθασμένα τους έγινε παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, πρέπει να κάνουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, χωρίς κυρώσεις ακόμη και μετά τις 29 Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής τους.

Στη σχετική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ αναφέρεται ότι: «από τις υπηρεσίες μισθοδοσίας νοσοκομείων και από δικαιούχους αναδρομικών εισοδημάτων ειδικών μισθολογίων, προέκυψε ότι σε κάποιους φορείς οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας λανθασμένα παρακράτησαν ειδική εισφορά αλληλεγγύης».

Προκειμένου, λοιπόν, να αντιμετωπισθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα ποσά ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κάποιων δικαιούχων αναδρομικών εισοδημάτων ειδικών μισθολογίων (ν.4585/2018), που εκ παραδρομής παρακρατήθηκαν, σύμφωνα με την Αρχή: «απαιτείται αποστολή από τους φορείς εκ νέου του ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων, στο οποίο τα ποσά αυτά θα προστεθούν στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατήθηκε στις τακτικές αποδοχές».

Επίσης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις, εντός του τρέχοντος έτους, ώστε με την εκκαθάριση της δήλωσης η λανθασμένη παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης να ληφθεί υπόψη για λογαριασμό του φορολογούμενου και να συμψηφιστεί έναντι της συνολικώς οφειλόμενης βάσει της δήλωσης.

Μετά την παρέλευση της εμπρόθεσμης προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος, αναφέρεται στην εγκύκλιο: «οι τροποποιητικές που θα υποβληθούν για τον λόγο αυτό, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά χειρόγραφα με χειρόγραφη βεβαίωση που θα εκδοθεί από τον φορέα και στην οποία θα αναγράφεται εμφανώς το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατήθηκε αχρεωστήτως».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This