Πέντε SOS για να μην σας κλέψουν στην παραλία

Must Read

Το καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο στο μυαλό μας με τις διακοπές, τις παραλίες και τις ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αντί να αφεθούμε σε αυτή την ομορφιά, νιώθουμε ένα διαρκές άγχος για την ασφάλεια των προσωπικών μας αντικειμένων, όσο εμείς κολυμπάμε, λιαζόμαστε ή παίζουμε μακριά από τα πράγματά μας.

Αναπόφευκτα, όλοι μας κουβαλάμε μαζί πολύτιμα αντικείμενα στην παραλία, όπως το πορτοφόλι, το κινητό, τις πιστωτικές κάρτες και τα μετρητά μας. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για να μην μένουν κυριολεκτικά απροστάτευτα όταν εμείς απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα;

Σας παρουσιάζουμε λύσεις πρόληψης:

1.Χρήση αποθηκευτικών μέσων

Επιλέξτε τη χρήση διάφορων αποθηκευτικών χώρων, όπου μπορείτε να κρύψετε με ασφάλεια διάφορα μικρά αντικείμενα, όπως τα χρήματα, τις πιστωτικές κάρτες, το κλειδί του αυτοκινήτου και το κινητό σας. Μία αδιάβροχη θήκη, που θα μπορείτε να έχετε μαζί σας ενώ κολυμπάτε, αποτελεί εξαιρετική ιδέα. Επίσης, το βιβλίο είναι το πιο κλασικό αξεσουάρ της παραλίας μιας και πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να διαβάζουν με τις ώρες στην αναπαυτική ξαπλώστρα, κάτω από την ομπρέλα. Επομένως, τι θα λέγατε να μετατρέψετε ένα βιβλίο σε «κρυψώνα» για κάποια από τα προσωπικά σας αντικείμενα, όπως χαρτονομίσματα ή πιστωτικές κάρτες; Θεωρείται αρκετά δύσκολο οι επίδοξοι κλέφτες να σκεφτούν ότι μέσα στο βιβλίο κρύβεται κάτι με μεγάλη αξία.

2.Στερεώστε ή ασφαλίστε τα αντικείμενα κάπου

Μία άλλη έξυπνη κίνηση ασφαλείας για να μην σας κλέψουν στην παραλία είναι να επιχειρήσετε να κλειδώσετε ή να ασφαλίσετε την τσάντα σας σε κάποιο σταθερό αντικείμενο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί, όπως η ομπρέλα και η ξαπλώστρα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δυσχεράνετε πολύ το έργο του κλέφτη καθώς είναι αμφίβολο αν θα επιχειρήσει να ανοίξει την τσάντα σας για να δει τι περιέχει μέσα.

3.Κολυμπήστε σε «βάρδιες»

Ένα άλλο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας των πολύτιμων σας αντικειμένων στην παραλία, εφόσον έχετε πάει με φίλους ή την οικογένεια σας, είναι να μπαίνετε στη θάλασσα για κολύμπι σε «βάρδιες», εναλλάξ, ώστε να υπάρχει πάντα κάποιο άτομο έξω που να προσέχει τα πράγματα. Μπορεί να μην είναι ο πιο αρεστός αλλά σίγουρα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μην τεθούν ούτε λεπτό τα πράγματά σας στον κίνδυνο κλοπής από εκείνους που καραδοκούν.

4. Μην εκθέτετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε κοινή θέα

Για να μην σας κλέψουν στην παραλία, απαγορεύεται ρητά να αφήνετε τα προσωπικά σας αντικείμενα εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γιατί αφενός «προκαλείτε» τους κλέφτες αφετέρου διευκολύνετε πολύ τα σχέδια τους. Φροντίστε να τα κρύψετε τουλάχιστον κάτω από μία πετσέτα ή αν πρόκειται για πιο ογκώδη αντικείμενα, προσπαθήστε να θάψετε την τσάντα που τα περιέχουν κάτω από την άμμο αφήνοντας την πετσέτα από πάνω και ένα αντηλιακό ή καπέλο, ώστε να δίνετε την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κάποιο αντικείμενο αξίας στο σημείο. Μία ακόμη διαδεδομένη μέθοδος πρόληψης που χρησιμοποιούν αρκετοί λουόμενοι είναι ότι επιλέγουν να κλείνουν τα πιο πολύτιμα τους αντικείμενα σε αεροστεγείς τσάντες, τις οποίες στη συνέχεια θάβουν κάτω από την άμμο και καλύπτουν με την πετσέτα τους. Φυσικά, απαιτείται προσοχή ώστε οι τσάντες να είναι καλά κλεισμένες για να μην σημειωθούν φθορές.

5. Η κοινωνικοποίηση

Μία τελευταία συμβουλή που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε για να μην πέσετε θύματα κλοπής στην παραλία, είναι να επιλέξετε κάποιο σημείο κοντά σε οικογένειες ή άτομα της ηλικίας σας και να προσπαθήσετε να τους πιάσετε την κουβέντα ώστε να γνωριστείτε μεταξύ σας και να φτιάξετε ένα κλίμα οικειότητας και εμπιστοσύνης. Αν το καταφέρετε αυτό, τότε θα έχετε αυτομάτως αποκτήσει το θάρρος να τους ζητήσετε ευγενικά να ρίχνουν μία ματιά κάθε τόσο στα πράγματά σας ενώ εσείς κολυμπάτε στη θάλασσα, ανταποδίδοντας έπειτα τη χάρη με τον ίδιο τρόπο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This