Τρίτη 15/6/2021

Κηδεύτηκε σήμερα η Ιουλία Σταυρίδου, πολυβραβευμένη ενδυματολόγος και σκηνογράφος μας (video)

Το μεσημέρι της Δευτέρας είπαν το τελευταίο αντίο στην Ιουλία Σταυρίδου συγγενείς, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της.

Η πολυβραβευμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος μας της μεγάλης και της μικρής οθόνης, η οποία κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Βύρωνα, πέθανε σε ηλικία 68 ετών, ύστερα από σοβαρές επιπλοκές που προκάλεσε στον οργανισμό της ο νέος κορωνοϊός, βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη όλους εκείνους που την αγαπούσαν.

Η Ιουλίου Σταυρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Conservatoire du Theatre στο Παρίσι. Ξεκίνησε να δουλεύει στον κινηματογράφο σε ταινίες όπως το «Χάππυ Νταίη» του Παντελή Βούλγαρη και το «Δι’ Ασήμαντον Αφορμήν» του Τάσου Ψαρρά, οι οποίες και αποτέλεσαν την αρχή μιας σπουδαίας, γεμάτης βραβεία καριέρας. 

Ακολούθησαν δεκάδες συνεργασίες με τους παραπάνω σκηνοθέτες, αλλά και με πολλούς ακόμη σημαντικούς εγχώριους -κι όχι μόνο- δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Λάκης Παπαστάθης, η Κατερίνα Ευαγγελάκου, ο Γιάννης Οικονομίδης και ο Κώστας Γαβράς.

Θυμίζουμε πως μία από τις πιο πρόσφατες διακρίσεις της υπήρξε και το Βραβείο Ενδυματολογίας Ίρις, για τη δουλειά της στην ταινία «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή που γνώρισε τεράστια επιτυχία.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από την ανακοίνωση του θανάτου της:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ