Πρύτανης Θ. Δημόπουλος: «Δεν υπάρχει τέλεια λύση στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων»

Must Read

Δύσκολο εγχείρημα χαρακτήρισε το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Δημόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Η διεθνής πραγματικότητα δείχνει πως όντως το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα σχεδόν άλυτο πρόβλημα, για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει την τέλεια λύση», σχολίασε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι καταγράφονται κρούσματα σε περιοχές που έχουν ανοίξει τα σχολεία για τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες.

Ωστόσο, τόνισε πως οι επόμενες πέντε ημέρες είναι πολύ σημαντικές, τόσο για την ημερήσια διακύμανση των κρουσμάτων, όσο και για τον συνολικό αριθμό, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ο πρύτανης εξήγησε πως, επειδή η πανδημία που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες είναι κάτι πρωτόγνωρο, είναι λογικό κάποιες φορές να δίνονται αντιφατικά μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα για τη λήψη των διάφορων μέτρων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να αρνείται κανείς τα έως τώρα δεδομένα τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Πλησιάζουμε το εκατομμύριο θανάτων παγκοσμίως

«Έχουμε εκατομμύρια κρούσματα και πλησιάζουμε το εκατομμύριο θανάτων απ’ όλο τον κόσμο» σημείωσε. Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται να μειώνεται, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να υπολογίζουμε τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται. Δηλαδή, τον Αύγουστο είχαμε πολλαπλάσια τεστ σε σύγκριση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο εξηγεί σε έναν βαθμό την αύξηση των διαγνώσεων, ιδιαίτερα των ασυμπτωματικών, εξήγησε ο καθηγητής.ασυμπτωματικών

«Από την άλλη μεριά, δεν επαληθεύτηκαν κάποιες απόψεις που έλεγαν ότι θα έχουμε εκθετική αύξηση και χιλιάδες κρούσματα στο τέλος Αυγούστου και νομίζω ότι αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στην υιοθέτηση των μέτρων από τη μεριά της κοινωνίας», κατέληξε.

  • Δείτε τη συνέντευξη του πρύτανη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This