Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και τις «απομακρύνσεις» η πλατεία Βικτωρίας παραμένει «κάμπινγκ» μεταναστών

Την ώρα που οι επιδημιολόγοι ανησυχούν για την έξαρση των κρουσμάτων, στην καρδιά της Αθήνας οι μόνιμοι κάτοικοι βρίσκονται στο έλεος του συνωστισμού από τους μεταφερόμενους μετανάστες που πλημμυρίζουν την πλατεία Βικτωρίας.

Η «απελευθέρωση» της συγκεκριμένης πλατείας πριν από έναν μήνα κράτησε όσο ήταν αναμμένα τα… φώτα των καναλιών και η δημοσιότητα, με τον αρμόδιο υπουργό να παρευρίσκεται στη διαδικασία απομάκρυνσης των μεταναστών. Όμως η εικόνα για τους μόνιμους κατοίκους είναι ξανά η ίδια!

«Οι “στρωματούχοι” απομακρύνονται, αλλά κάθε μέρα μεταφέρονται νέοι που κάνουν… επανακατάληψη στην πλατεία Βικτωρίας! Είδα μια κυρία να κλαίει μπροστά στους αστυνομικούς για την κατάντια της γειτονιάς… Οι μόνες εντολές που έχει η Αστυνομία είναι να τους κρατήσει στο κάτω μέρος της πλατείας, δηλαδή προς την οδό Αριστοτέλους, ενώ η δημοτική Αρχή αποφάσισε να ξηλώσει τα παγκάκια της πλατείας! Σε λίγο θα βάζουν και “χέρι” και αυτό δεν θα αντιμετωπιστεί…», καταγγέλλει στην «Espresso» κάτοικος της πλατείας Βικτωρίας,

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, από τους ελάχιστους Έλληνες που έχουν απομείνει, τονίζει: «Η πλατεία Βικτωρίας κάθε πρωί έχει ελάχιστους μεταφερόμενους μετανάστες, αλλά κάθε φορά ως το βράδυ έχουν πολλαπλασιαστεί… Η κατάσταση είναι η ίδια καθημερινά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ