Στην Αμυγδαλέζα μεταφέρθηκαν οι αλλοδαποί «κατασκηνωτές» της πλατείας Βικτωρίας

Must Read

Για ακόμα μια φορά, οι δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής οργάνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης επιχείρηση για την εκκένωση της πλατείας Βικτωρίας από πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί εκεί τις τελευταίες δέκα ημέρες, προερχόμενοι από τα νησιά με νόμιμα έγγραφα.

Οι αλλοδαποί δεν έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα ένταξης «Ήλιος» που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), και, κατά συνέπεια, δεν είχαν τη δυνατότητα να βρουν από μόνοι τους μέρος για να μείνουν, με αποτέλεσμα να κατακλύσουν την περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, ενώ μετέφεραν εκεί και όλα τους τα υπάρχοντα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών.

Έτσι, γύρω στις 5.30 το πρωί της Τετάρτης, τρία λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. συγκέντρωσαν τους συνολικά 81 πρόσφυγες και μετανάστες -αρκετοί ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά ανάμεσα τους- και τους μετέφεραν στη δομή φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας.

Σε ξεχωριστό χώρο

Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις για τον κορωνοϊό με τη βοήθεια κλιμακίου του ΕΟΔΥ, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ενώ αναμένεται να παραμείνουν στη δομή της Αμυγδαλέζας έως ότου βρεθούν άλλοι χώροι, κατάλληλοι για τη φιλοξενία τους. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, δεν θα μείνουν στον ίδιο χώρο με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς που ήδη φιλοξενούνται εκεί, αλλά σε ξεχωριστό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

Η επιχείρηση της απομάκρυνσής τους από την πλατεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το πρωί, ενώ στο σημείο έσπευσαν λίγο αργότερα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων για να καθαρίσουν και να απολυμάνουν την πλατεία και τους γύρω χώρους.

(φωτό: αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This