ΣΕΙΣΜΟΣ: Την ώρα που ο κόσμος τρέμει – Αγριος Καυγάς Τσελέντη – Λέκκα στον αέρα (video)

Must Read

Απίστευτα πράγματα. Την ώρα που ο κόσμος είναι ακόμη σοκαρισμένος από το σεισμό που έπληξε την Αθήνα, οι σεισμολόγοι έβγαλαν πάλι τα μαχαίρια! Επίθεση στον ΟΑΣΠ εξαπέλυσε το πρωί ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Αν δεν ήταν ο Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του», είπε μεταξύ άλλων, ενώ υποστήριξε ακόμα πως ο ΟΑΣΠ πρέπει να κοπεί στα δύο και ένα τμήμα του να περιλαμβάνει επιστήμονες και άλλο ένα να είναι το επιχειρησιακό που να μεριμνά για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας.

Υποστήριξε πως ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να είχε κάνει καταγραφή όλων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης και να φροντίσουν για την άρση της επικινδυνότητάς τους,  ενώ πρέπει να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Θεωρεί ότι η μετασεισμική δραστηριότητα από τον χθεσινό σεισμό είναι ομαλή και όλα δείχνουν πως χθες έγινε ο κύριος σεισμός, ενώ εξέφρασε τον εκνευρισμό του επειδή δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:

«Επειδή δεν είμαι αυλοκόλακας σαν κάποιους προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Με είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχα κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. Σαμαράς», είπε ο κ. Τσελέντης αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Λέκκας: Την τελευταία φορά ο κ. Τσελέντης ήταν στον εισαγγελέα

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας απάντησε μετά από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντη λέγοντας:

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά. Είμαστε σε ύφεση. Εκείνο όμως στο οποίο εγώ θέλω να παρέμβω γιατί το άκουσα και εξοργίστηκα είναι ότι δεν εκλήθη ο κ. Τσελέντης. 20 χρόνια που ήταν στην επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ο κ. Τσελέντης δεν ήρθε ούτε μία φορά. Τελευταία φορά που έγινε η σύσταση της επιτροπής σεισμικού κινδύνου ο κ. Τσελέντης ήταν στον εισαγγελέα και γι’ αυτό δεν μπήκε στην επιτροπή (….) Ο κ. Τσελέντης απαξιώνει συστηματικά το να παρευρεθεί στην επιτροπή γιατί του δίνεται η ελευθερία εκτός επιτροπής να διατυπώνει απόψεις που δεν ευσταθούν».

Ο κ. Τσελέντης απάντησε στον κ. Λέκκα λέγοντας: «Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον εισαγγελέα. Ποτέ δεν ήμουν υπόδικος. Λέει ψέματα. Τον κ. Χουλιάρα εννοεί. Κατ’ αρχάς ένα ερώτημα. Είστε σεισμολόγος; Έχετε διοριστεί με επιστημονικά κριτήρια στον ΟΑΣΠ; Ή με πολιτικά κριτήρια; Σας όρισε ο κ. Σπίρτζης; Έχει λήξει η θητεία σας;».

Δείτε την τηλεοπτική κόντρα Τσελέντη- Λέκκα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This