Δευτέρα 14/6/2021

Κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό, λόγω ελλιπών μέτρων, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν»!

«SOS» εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν», μετά τα τουλάχιστον πέντε κρούσματα νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε υγειονομικούς στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφοράς καταγγέλλουν πως στην εμφάνιση κρουσμάτων μεταξύ των υγειονομικών οδήγησε η έλλειψη μέτρων και ζητούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, αναφέροντας σε σχετική επιστολή τους πως βρίσκονται αντιμέτωποι με εστία υπερμετάδοσης του νέου κορωνοϊού εντός του νοσηλευτηρίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους με αποδέκτες τους κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά, αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της εστίας υπερμετάδοσης του Covid-19 στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 5 θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους της ΜΕΘ και ένα σε διασωληνωμένο ασθενή, ενώ η ιχνηλάτηση είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η καθυστερημένη απόφαση να “κλειδώσει” η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (δεν δίνει εξιτήριο σε περιστατικά, ούτε δέχεται νέα), όπως και η απόφαση της διοίκησης και των υπευθύνων του Νοσοκομείου, επικαλούμενοι την έλλειψη προσωπικού, να κάνουν τα πρωτόκολλα λάστιχο και να μην θέσουν έγκαιρα σε καραντίνα στενές επαφές του πρώτου κρούσματος, είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει αλυσίδα αλλεπάλληλων κρουσμάτων και διασποράς.

Το πιο προκλητικό είναι ότι, παρά τις ελλείψεις που όλοι παραδέχονται, συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού από το Αττικό προς τα γραφεία της 2ης ΥΠΕ, ενώ στο νοσοκομείο τα ράντζα εξακολουθούν να υπάρχουν, τα χειρουργεία αναβάλλονται, η υποβάθμιση συνεχίζεται. Δεν αντέχουμε άλλο – Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει άμεσα λύση».

  • Δείτε την επιστολή – καταγγελία των εργαζόμενων στο ΠΓΝ «Αττικόν»:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ