«Ιανός»: Δύσκολο το βράδυ στη Ζάκυνθο με ζημιές και διακοπές ρεύματος – Παρασύρθηκε αγκυροβολημένο ιστιοφόρο στην Ιθάκη (video)

Must Read

Ένα δύσκολο βράδυ πέρασε η Ζάκυνθος με τους θυελλώδης ανέμους και την πολύ δυνατή βροχή να δημιουργούν ένα τρομακτικό σκηνικό για τους κατοίκους του νησιού.

Από τις 03:00 πρωί της Παρασκευής, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν με ανέμους που έφταναν 10 με 11 μποφόρ και δυνατή βροχή.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Κατάσταρι, όπου ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγη από κατοικιμενο σπίτι, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Στο λιμάνι της Ζακύνθου, βούλιαξε ιστιοφόρου που ήταν δεμένο.

Δείτε ακόμα: Live η πορεία του «Ιανού»: Εγρήγορση, επιφυλακή, μέτρα προστασίας – Ποιες περιοχές είναι «στο μάτι» του κυκλώνα

Σε όλο το νησί σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τα οποία ελέγχει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Στο χωριό Λυκουδι έχει πέσει ένα μεγάλο δέντρο κοντά σε παιδικό σταθμό και σπεύδουν συνεργεία ώστε να το απομακρύνουν.

Σημειώνεται τέλος, ότι αρκετές περιοχές της Ζακύνθου είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Καλαμάκι, Αργάσι, Βανάτο, Λαγωποδο, Κατάστάρι, Μουζάκη, Αλυκές είναι χωρίς ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στις βλάβες και παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να αναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Παρασύρθηκε ιστιοφόρο στην Ιθάκη

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

Παραμένουν κλειστές οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η Ηλεία αντέχει

Ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις κατά διαστήματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει κυρίως τις παράκτιες περιοχές της Ηλείας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχε καταγραφεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην Ηλεία, παρά μόνο κάποιες πτώσεις δένδρων και κλαδιών στα Λεχαινά, στην κοινότητα, Αρκούδι και σε άλλες περιοχές

Μάλιστα όπως προσθέτει, «η πρώτη του δέντρου στο Αρκούδι, προκάλεσε υλικές ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι σημειώθηκαν μικρές σε χρονική διάρκεια διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Αμαλιάδας και στην κοινότητα Κουρτέσι.

Παράλληλα, τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

*φωτό από: ermisnews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This