Ντροπή και αίσχος! Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και σφράγισε το ρολόι σε ξενοδοχοϋπάλληλο που λόγω πανδημίας είναι σε αναστολή!

Must Read

Είναι απίστευτο και όμως… ελληνικό! Καλοί οι αυτοματισμοί και οι αλγόριθμοι αλλά και λίγη ανθρωπιά δεν θα έβλαπτε. Και αυτό διότι σε καιρό πανδημίας και πρωτόγνωρης κρίσης έκοψαν το ρεύμα σε ξενοδοχοϋπάλληλο που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας!

Έτσι το Εργατικό κέντρο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Χανίων Κρήτης, προχώρησαν σε καταγγελία καθώς η ΔΕΗ, έκοψε το ρεύμα στον υπάλληλο ενός από του πιο βαριά πλητόμενους κλάδους από την πανδημία -τον τουρισμό-, ο οποίος λόγω κορωνοϊού εργάστηκε μόνο κάποιες ημέρες του Ιουλίου και το επόμενο διάστημα ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.

Σύμφωνα με την καταγγελία το ποσό δεν ξεπερνάει τα 524 ευρώ, ωστόσο ο ξενοδοχοϋπάλληλος, λόγω της δύσκολης οικονομικής του κατάστασης αδυνατούσε να το πληρώσει.

Έτσι, το αυτοματοποιημένο σύστημα της ΔΕΗ (ελπίζουμε να είναι αυτό και όχι κάποιος ανάλγητος προϊστάμενος) όχι μόνο του έκοψε το ρεύμα αλλά του σφράγισε και το ρολόι!

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

«Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων και Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας -Παράρτημα Χανίων- καταγγέλλουμε την ανάλγητη πολιτική της ΔΕΗ η οποία κόβει το ρεύμα για οφειλές πάνω από 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ διέκοψε το ρεύμα σε συνάδελφο εργαζόμενο ξενοδοχοϋπάλληλο για οφειλή 524 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος εργαζόταν σε ξενοδοχείο του Νομού μας, μόνο κάποιες λίγες ημέρες τον Ιούλιο και όλο το επόμενο διάστημα είναι υπό το καθεστώς αναστολής σύμβασης λόγω της Πανδημίας. Έχει οικογένεια, ενοικιάζει και όχι μόνο δεν μπορεί να πληρώσει το παραπάνω ποσό αλλά αδυνατεί να προβεί σε διακανονισμό.

Καλούμε την κυβέρνηση τα αρμόδια Υπουργεία και την ΔΕΗ να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο προς όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και εποχικά εργαζόμενους συναδέλφους μας.

Ζητάμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συνάδελφο

Ζητάμε να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης, να γίνει πάγωμα οφειλών και απαλλαγή δημοτικών τελών σε όλους όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κάθε εργαζόμενο.»

Πηγή: CretaPost.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This