Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Κατεδαφίζονται 13 κτίρια στην Αθήνα – 700 έχουν υποστεί ζημιές στη Φυλή

Ο Δήμος Αθηναίων έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ και ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατεδάφιση κτιρίων που θεωρούνται επικίνδυνα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δήμαρχου Αθηναίων, Γιώργου Μπρούλια, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι στην Αθήνα και προέκυψε ότι πρόκειται να κατεδαφιστούν 13 κτίρια.

Για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική ανέφερε ότι «δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα επειδή ήταν επιφανειακός» και εξήγησε ότι «19 κτίρια παρουσίασαν μικροπροβλήματα στο κέντρο της πόλης» για τα οποία «βγάλαμε 30 συνεργεία με μηχανικούς και κάναμε ελέγχους». Επιπλέον σε λίγες μέρες θα υπάρχει πλήρης εικόνα για τις ζημιές αλλά και για την κατάσταση των κτιρίων και των παιδικών σταθμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν. Ωστόσο, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς.

Οι σταθμοί είναι:

  • Σμόλικα 23-25, Σεπόλια
  • Νεϊγύ 62, Άνω Πατήσια
  • Ηρακλείου 59 και Αγ. Λαύρας, Άνω Πατήσια

Αναφορικά με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, υποστήριξε πως «είναι δύσκολη η γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να περάσουν στην κυριότητα του δήμου, ώστε να ανασκευαστούν και να αξιοποιηθούν».

Ο ισχυρός σεισμός της Παρασκευής έχει δημιουργήσει σοβαρές υλικές ζημιές σε περισσότερα από 700 σπίτια και καταστήματα και στον δήμο Φυλής. Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται, σύμφωνα με το δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, με το κόστος στις περισσότερες περιπτώσεις να αγγίζει τις 5.000 και τις 6.000 ευρώ, ποσά τα οποία είναι δύσκολο να καταβληθούν από τα περισσότερα νοικοκυριά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ