Τρίτη 22/6/2021

Βρέθηκε ο επενδυτής των Ναυπηγείων που δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι… άλλαξε η κυβέρνηση!

Όταν είσαι επενδυτής με την εμβέλεια του κ. Πάνου Ξενοκώστα, είναι λογικό να στέλνεις επιστολές στο μισό υπουργικό συμβούλιο, στο γραφείο του πρωθυπουργού καθώς και σε ανώτατα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ακόμα και για ένα σχετικά απλό ζήτημα που αφορά μια απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας με την οποία διαφωνείς.

Όμως η επιστολή της νέας διοίκησης της «Νεώριον Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών» (της εταιρίας που ελέγχει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας), που τοποθετήθηκε ώστε να προχωρήσει το σχέδιο απόκτησης των τελευταίων από τον κ. Ξενοκώστα, κοινοποιείται σε τόσο πολλά ονόματα που οι άνθρωποι μπερδεύτηκαν.

Έτσι έβαλαν στον κατάλογο των αποδεκτών και τον γενικό γραμματέα Διαφθοράς επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βασιλειάδη! Η συγκεκριμένη γενική γραμματεία καταργήθηκε διά απορροφήσεως από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Κάποιος στο επιτελείο του γνωστού επενδυτή προφανώς νομίζει ότι έχουμε ακόμα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Από την άλλη πλευρά, όταν φωτογραφίζεσαι σχεδόν κάθε εβδομάδα με τον εκάστοτε υπουργό «Επενδύσεων και Ανάπτυξης», είναι λογικό να σου διαφεύγουν λεπτομέρειες όπως οι αλλαγές κυβερνήσεων!

Στην επιστολή μαθαίνουμε για μια «αμερικανική εταιρία ONEX Elefsis Shipyards», που προωθεί το πλάνο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Μαθαίνουμε, επίσης, ότι «νέος βασικός μέτοχος» της «Νεώριο» είναι μια εταιρία ονόματι FEYTEA Holding που ιδρύθηκε πρόσφατα στην Κύπρο. Ψάξαμε λίγο και πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται για εταιρία συμφερόντων του κ. Ξενοκώστα, το όνομα της οποίας συνδέεται με τα αρχικά γράμματα των ονομάτων στενών συγγενικών του προσώπων.

Συγκινηθήκαμε

Συγκινηθήκαμε, τέλος, όταν διαβάσαμε στην επιστολή της διοίκησης πως έχουν «απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο και τους ευχαριστούμε που στο Νεώριο Σύρου σε αντίστοιχο ζήτημα επέδειξαν άμεση αντίδραση και παραδειγματική επίλυση και δηλώνουμε πως η ηγεσία τους μας εμπνέει αληθινά, ώστε να δουλεύουμε καθημερινά για να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα της παραγωγής, των εξαγωγών και της υπερηφάνειας αφήνοντας πίσω παρασιτικές πρακτικές που ακυρώνουν κάθε διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς και το ελληνικό(!) brand».

Σε ένα-δύο χρονάκια θα ξέρουμε πόσα συμβόλαια από το Δημόσιο θα έχουν πάρει τα «μη παρασιτικά» ναυπηγεία που αγοράζει ο κ. Ξενοκώστας για ένα κομμάτι ψωμί, λόγω των τεράστιων χρεών τους. Τότε θα ξαναμιλήσουμε για τις «παρασιτικές πρακτικές».

Μακάρι να μας διαψεύσει!

Και κάτι ακόμα: Φαίνεται ότι ο κ. Ξενοκώστας θεωρεί την Ελλάδα, την 52η πολιτεία των ΗΠΑ. Αλλιώς δεν εξηγείται η κοινοποίηση της επιστολής και στην πρεσβεία της υπερδύναμης, της οποίας ηγείται ο πολυπράγμων κ. Πάιατ!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ